dimecres, 13 de febrer del 2013

Poder o incompetència a l'ACA?

En el comitè d’empresa de l’Agència Catalana de l’Aigua tenen representació quatre sindicats. Cada sindicat amb el nombre de representants segons el resultat obtingut en les eleccions sindicals.
 
La Intersindical-CSC és un dels quatre sindicats, amb representants al comitè d’empresa de Barcelona i en el comitè Intercentres. Secció sindical constituïda d’acord amb la legislació i reconeguda per l’empresa.
 
La interposició del conflicte col·lectiu per l’IPC de l’any 2010, va ser acordat per unanimitat de tots els membres del comitè Intercentres. Els posteriors ajornaments de la vista del judici han estat presos sense la consulta i sense tenir en compte la nostra opinió. A més, sense haver consultat amb el col·lectiu treballador. Ho van donar per fet, amb comunicats de la Comissió d’Informació als Treballadors, a l’espera d’una proposta ferma i concreta i aportacions de totes les parts. Quines parts?
 
Es sorprenent la manipulació i la mala fe a l’hora de comunicar i prendre decisions. S’utilitza amb lleugeresa la part social. Nosaltres som una peça més de la part social, encara que les altres formacions sindicals i la responsable de la Divisió de Recursos Humans s’obliden de tenir-nos en compte en els moments decisoris i transcendents. En conseqüència, aquesta omissió, vulnera els nostres drets i els dels nostres representats. Poder o incompetència?
 
El passat dia 7 de gener el comitè Intercentres va presentar, amb número de registre 0138E/316/2013 a l’Agència Catalana de l’Aigua, el document Propostes de la part social per minimitzar els efectes de les retallades durant l’any 2013. Un document signat per representants dels sindicats CATAC, CCOO i UGT. Sense comptar amb nosaltres, amb la resta de la part social de l’ACA. Però, amb quina intenció?
 
En les diferents reunions mantingudes amb l’empresa ens han convocat però no hem pogut expressar cap reflexió per la manca d’informació prèvia. Per quin motiu?
 
Fins avui, no hem tingut coneixement formal, de la proposta final i les esmenes proposades per la part social. Ens hem assabentat en el moment de la difusió davant de l’assemblea del dia 14 de febrer i el referèndum del dia 18, tot preparat i embastat.
 
“No importa qui guanyi, CATAC, CCOO i UGT, sempre guanyem nosaltres.”
 
Lamentablement, la pèrdua resultant d’aquesta mala fe, denunciable, és l’afectació a les treballadores i treballadors, que s’han vist ignorats en un moment molt important en la seva vida laboral i personal. Un expedient de regulació d’ocupació és molt seriós i no es pot prendre a la lleugera. Manipular i ometre informació a favor i en contra “estas conmigo o eres mi enemigo” és imperdonable.
 
Indignació i disconformitat amb tot el que envolta el possible acord ERO-IPC i el Col·lectiu Ronda. En qualsevol empresa i a l’ACA, s’ha de permetre que les persones puguin exposar, qüestionar, preguntar i expressar les seves idees i opinions en les assemblees. Intolerable les represàlies, les desconsideracions i les respostes mal intencionades.
 
Cal la participació de tothom, arribar a un consens i debatre per prendre les decisions. D’aquesta manera, democràtica, podrem parlar de participació, transparència i unitat. Potser, aconseguiríem millors resultats i obtindríem un respir davant el context actual i el futur incert que tenim al davant.
 
Hi ha dues coses infinites: l'Univers i l'estupidesa humana. I de l'Univers no estic segur.
Albert Einstein

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada