dilluns, 18 de febrer del 2013

Marea blanca a Barcelona en defensa de la sanitat pública

Milers de persones, unes 50.000 segons els organitzadors, s'han manifestat aquest diumenge al migdia pel centre de Barcelona per protestar contra les retallades en la sanitat pública.
 
La mobilització, convocada per la Plataforma Sindical Unitària de la Funció Pública i per la Plataforma pel Dret a la Salut, ha criticat les privatitzacions d'alguns serveis públics, les reduccions de plantilles i salaris i el copagament dels medicaments, a més de les restriccions als malalts crònics o els immigrants.
 
La manifestació ha sortit de la plaça Catalunya i passant per la Ronda Sant Pere i la Via Laietana ha baixat fins davant l'edifici de Correus, s’ha llegit el manifest unitari.
 
El manifest denuncia que el sistema públic de salut està "seriosament amenaçat" per les retallades pressupostàries i la possible privatització d'alguns centres. Per contra, treballadors sanitaris i usuaris reclamen un accés universal i gratuït, equitatiu i de qualitat, finançat amb impostos progressius, i que no retalli plantilles ni salaris.
 
També han demanat que no es fragmenti l'Institut Català de la Salut (ICS), ni es concertin serveis amb entitats amb afany de lucre, i que no es fomentin les assegurances privades de salut. A més, han demanat que es potenciï l'atenció primària i que es persegueixi la corrupció i la falta de transparència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada