divendres, 4 de febrer del 2011

Representants, de qui ?

L’acord que es perseguia amb la negociació del conveni col·lectiu era adaptar les condicions laborals als esdeveniments socials i econòmics en el context actual. En aquest sentit, es tractava de considerar nous plantejaments, aportacions i objeccions que, per mitjà d’una explicació, es contribuís a mitigar els actuals processos i pràctiques quotidianes i introduir noves perspectives permeten abordar als canvis i la seva incidència.
La nostra aportació la concebem com a vehicle catalitzador de l’acció social i no com un conflicte. No podem evitar fer referència a aquells que categoritzen, estigmatitzen, exclouen i s’inclouen a l’esperit de marginació social i laboral, que són producte d’una determinada època històrica o que van emergir en un context social particular i espacial. Es obvi que si som la causa del que hi ha, també podem ser l’origen del que vindrà.
Les persones que conformem la secció sindical de la I-CSC, vam considerar necessari negociar el conveni col·lectiu, sense polititzar i sense motivació ideològica, per la realitat laboral, fomentant el compromís actiu amb l’acció col·lectiva davant la delegació mitjançant el vot i el sindicalisme com acció política.
Les seccions sindicals d’UGT, CCOO i CATAC al no voler convocar assemblea van vulnerar el dret a decidir de tot el col·lectiu treballador de l’Agència Catalana de l’Aigua. D’acord amb l’article 7 del reglament del comitè intercentres de l’ACA “les decisions que afectin al conjunt dels treballadors i treballadores, la consulta i l’aprovació per majoria simple dels assistents de l’Assemblea General convocada a cada centre de treball, serà imprescindible.
Aquest incompliment ha vulnerat el dret a expressar el vot al personal de l’empresa, personal fix, temporal i fora de conveni impedient un consens entre tots els representants legals dels treballadors i els propis representats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada