dimarts, 15 de febrer del 2011

Noves Polítiques en el Sector Públic

En el moment que publiquem aquest article ja disposem de la instrucció 1/2011 per l’aplicació de les mesures específiques en matèria de personal previstes en el decret 109/2011 d’11 de gener.

Amb anterioritat les treballadores i treballadors de l’Agència Catalana de l’Aigua també van rebre un comunicat del President de la Generalitat en el qual agraeix la feina que fan i demana el seu esforç, col·laboració i ajut en el context actual.

Estem d’acord amb l’objectiu fonamental del Govern d’ajudar al nostre país, però entenem que el principal instrument per l’assoliment de la qualitat, l’eficiència i l’eficàcia de la institució, és el factor humà, les persones, les treballadores i els treballadors de les Administracions Públiques.

En la campanya Projecte de Futur Projecte de País per uns serveis a la ciutadania públics i de qualitat de la nostra Federació d’Administracions Públiques de maig de 2009, ja aleshores, es va exposar la necessitat d’adopció de mesures i disposicions que convertissin els serveis públics en veritables eines de benestar i de cohesió social.

Segons la instrucció 1/2011 abans esmentada, els ajustos que el sector públic de la Generalitat haurà de demostrar el mes de juny són la reducció d’un 6% en les despeses de personal i el 5% dels efectius. Això vol dir que hi haurà una reducció de plantilles, redistribució d’efectius i cessaments.

A l’Agència Catalana de l’Aigua els representants dels treballadors restem a l’espera de mantenir la primera reunió amb el nou equip directiu que properament es durà a terme.


¿Qué producen quienes nos gobiernan, para lograr qué resultados, a través de qué medios?

Y. Mény i J. C. Thoenig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada