diumenge, 20 de febrer del 2011

Descripció, valoració i classificació dels llocs de treball

La valoració dels llocs de treball en les organitzacions constitueix una de les activitats més complexes en la gestió dels recursos humans. El descontent  i la tensió tenen una relació directa amb la valoració del lloc de treball i els salaris assignats.

El desembre del 2007 el departament de recursos humans va comunicar al personal de l’Agència Catalana de l’Aigua l’acord amb el comitè d’empresa per millorar el procés de revisió de llocs de treball amb el suport d’una empresa externa especialitzada.

L’estudi preliminar del sistema actual va ser realitzat per la Consultora Ceinsa i entre les conclusions va remarcar que el model actual (la relació de llocs de treball de l’ACA va ser aprovada l’any 2002) es més adient per llocs industrials, el recorregut salarial en cada grup professional està vinculat a l’antiguitat i que l’existència de complements retributius al marge de la valoració es un recurs per compensar les deficiències del sistema.

L’empresa consultora va concloure que la solució més adient seria un canvi integral del model amb les propostes següents: actualització de les descripcions de llocs de treball, disseny d’una nova estructura salarial i en una fase posterior la implantació d’un model d’avaluació de l’acompliment.

Transcorregut aquests anys i desprès de sessions informatives de caràcter obligatori, de l’emplenament dels qüestionaris de descripció de lloc de treball, entrevistes amb el personal, entrevistes amb la consultora, validacions pels caps i reunions de la comissió de valoració, el procés resta aturat.

La comissió de valoració no ha comunicat al personal en quina fase es troba l’estudi i com es veurà afectat pel context actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada