dissabte, 16 de novembre del 2013

Retribuir els riscos associats als llocs de treball


En la negociació del 4rt conveni col·lectiu hem presentat la proposta d’incloure un complement de penositat, perillositat i/o toxicitat. Conscients que el servei de prevenció ha de minimitzar els riscos associats als llocs de treball que per la seva naturalesa poden ocasionar, hi ha personal que de forma habitual realitza tasques en entorns i ambients amb riscos associats. La percepció d'aquest complement no significa que l'empresa deixi de costat les normes de seguretat i higiene en el treball.
 
Entenem que les persones que realitzen tasques en el medi ambient laboral que pot presentar uns paràmetres físics (temperatura, humitat, il·luminació...), químics i biològics en desequilibri han de ser retribuïdes amb un complement específic.
 
La inclusió d’aquest complement normalitzaria les valoracions de llocs de treball, l’escala retributiva, retribuint les característiques de l’activitat del lloc de treball, com en molts altres casos.
 
La finalitat d’aquest complement és retribuir l’activitat que desenvolupa el treballador de forma habitual i periòdica en el camp, en galeries, estacions d’aforament, presa de mostres d’aigua, accessos, instal·lacions i entorns dels embassaments entre altres.
 
En la pàgina web del Departament d’empresa i Ocupació, de la Generalitat de Catalunya, es pot descarregar l’acord assolit per les organitzacions sindicals i empresarials més representatives sobre un grup de qüestions preventives que s'haurien d'incloure als convenis col·lectius de tots els àmbits.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada