dissabte, 16 de novembre del 2013

Comissió paritària del 3er conveni col·lectiu de l'ACA

 

A L’Agència Catalana de l’Aigua el passat dilluns 28 d’octubre, la comissió d’informació als treballadors, en el comunicat núm 34, va demanar als treballadors afectats per les interpretacions per part de l’empresa dels articles del conveni referents a permisos, visites mèdiques i assumptes personals la seva col·laboració.
 
Unes interpretacions que no es poden entendre existint una comissió paritaria que en les seves funcions esta establert per norma i conveni col·lectiu la interpretació, vigilancia i estudi del conveni. Com tampoc es normal que els membres de la comissió paritaria del conveni vigent, no prenguin les mesures establertes per recorrer a la via administrativa i/o judicial segons correspongui, si no han estat capaços d’arribar a un acord. El conveni encara vigent va ser negociat i acordat per ells mateixos.
 
La secció sindical de la CSC, en la primera reunió del comitè intercentres, va proposar la creació d’una comissió específica per tractar, estudiar i resoldre els conflictes en la interpretació dels articles corresponents a permisos del tercer conveni. La proposta va ser rebutjada amb el despreci habitual i argumentat que aquests temes es tracten en la comissió paritària. Una proposta amb la intenció de fer un seguiment de l’acord i resoldre la problemàtica que fa anys ve perjudicant al personal de l’ACA.
 
Una comissió paritaria, no de negociació, on les seves funcions i competències queden prou clares en el conveni i la normativa laboral. També cal dir que en aquesta comissió paritària es va acordar la proposta de flexibilitat que acompanya al pacte de l’IPC i que ens va arribar a les nostres mans tot fet i lligat, com sempre.
 
La gent paga per la seva pròpia subordinació.
Noam Chomsky

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada