diumenge, 19 de maig del 2013

Bill Gates, en contra de la privatització d'aigua a Grècia



La fundació que presideix el multimilionari creador de Microsoft, Bill Gates, i altres 21 organitzacions internacionals han donat el seu suport a una iniciativa contra la privatització de la companyia d'aigües de Salònica, la segona major ciutat de Grècia, segons va informar el diari Eleftherotypia.
 
El Moviment 136 és una iniciativa sorgida contra la privatització de la companyia de gestió d'aigües de Salònica, Eyath, que, com altres companyies municipals i estatals similars seran ofertes en subhasta pública a empreses privades en compliment dels dos memoràndum signats per Grècia a canvi del seu rescat financer.
 
Atès que el Govern no ha respost a l'exigència de diverses organitzacions socials sobre la necessitat d'una consulta popular per procedir a la privatització d’Eyath, en l'estiu de 2011 es va crear el Moviment 136, en el qual conflueixen diversos moviments socials, inclosos els indignats de Salònica.
 
Aquest moviment es va presentar a la licitació pública oberta el febrer passat pel Govern grec per a la venda del 40 % de les accions d’Eyath i participarà en el procés al costat d'altres quatre grups d'inversió privats que també han mostrat interès en la seva adquisició.
L'objectiu del Moviment 136 és aconseguir el control de l'aigua de Salònica i posar-ho a la disposició de cooperatives locals per aconseguir una "gestió social" de l'aigua, "democràtica" i "sense ànim de lucre".
 
Moviment 136 denúncia que la venda de part d’Eyath “és un nou cas d'implementació del model de privatitzar els beneficis i socialitzar les pèrdues”, ja que es tracta d'una companyia que en els últims cinc anys ha aconseguit 75 milions d'euros de guanys, malgrat la qual cosa el seu preu d'adquisició serà de 55 milions d'euros.
 
"No volem deixar a ningú jugar amb l'aigua que beuen les nostres famílies, no permetrem a cap interès financer, estranger o nacional, especular amb el nostre aigua i posar en perill la salut pública i el medi ambient de la nostra regió", assegura la iniciativa en el seu web.
 
"L'aigua és el bé últim que la naturalesa ens ofereix i Nacions Unides ha reconegut que l'accés a l’aigua neta i a la seva distribució és un dret humà", afegeix.
 
El suport ofert per les 22 organitzacions internacionals entre les quals es troba la fundació Gates -dedicada a fomentar l'accés a la salut- es concretarà en fons per recolzar la consecució dels objectius del Moviment 136 encara que de moment no s'ha ofert informació sobre quantitats precises.

EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada