dilluns, 22 d’octubre del 2012

L'oferta global d'Acciona per ATLL obté millor puntuació que la d'Agbar.

Notícies agencies.
 
 
Acciona s'ha situat en una millor posició de cara a fer-se amb Aigües Ter Llobregat (ATLL), després que l'oferta presentada per la companyia hagi obtingut una puntuació global de 87,73 sobre 100, bastant superior a l'aconseguida per Aigües de Barcelona (Agbar), amb 51,25 pumts.

Acciona, que s'ha presentat al concurs al costat del banc brasiler BTG Pactual, s'ha imposat en l'oferta econòmica (74,73 punts), enfront dels 31,25 punts d’Agbar, i és precisament aquesta proposta la que més pesa, fins a un 75 %, en la valoració final de l'adjudicació.
 
Per contra, el consorci liderat per Agbar ha aconseguit una millor puntuació en l'apartat tècnic, amb un total de 20 punts, enfront dels 13 d'Acciona.
 
En total, doncs, Acciona ha obtingut una puntuació total 36 punts superior a la d’Agbar en la licitació per ATLL, la principal companyia d’abastament d'aigua de l'àrea metropolitana de Barcelona, que la Generalitat pretén privatitzar.
 
L'òrgan encarregat de la contractació ha procedit avui a obrir els sobres amb les ofertes econòmiques de les empreses interessades, que previsiblement coneixeran el nom de la guanyadora el proper mes de novembre.
 
El grup presidit per José Manuel Entrecanales ofereix cobrar el metre cúbic d'aigua a 0,7088 euros, mentre que Agbar ha fixat un tarifa de 0,79 euros, IVA a part.
 
Fonts d'Acciona han assenyalat a Efe que aquesta diferència de 0,08 euros suposa per als ciutadans un estalvi anual 17,1 milions d'euros, la qual cosa, multiplicat pels 50 anys de vigència de la concessió, es traduiria en un estalvi de 855 milions.
 
Accioni també es compromet a cobrar la nova tarifa a partir de l'any 2015, mentre que la companyia presidida per Ángel Simón proposa fer-ho a partir de 2013.
 
Les dues companyies presenten també ofertes diferents en l'àmbit del manteniment de l'ocupació.
 
Així, Acciona es compromet a mantenir tota la plantilla d’ATLL durant 580 mesos, és a dir, durant les cinc dècades de vigència de la concessió, mentre que Agbar garanteix no tirar a ningú durant cinc anys.
 
Per la Generalitat, aquesta privatització implica un desemborsament inicial de 300 milions d'euros, al que s'afegirien altres 700 milions durant el termini de 50 anys que es preveu que duri la concessió.
 
Al principi, la Generalitat pretenia captar una quantitat inicial de 400 milions d'euros i altres 600 milions durant el període que durés la concessió d’ATLL, que ha multiplicat per set el seu deute des de 2005 fins a situar-la en uns 663 milions d'euros.
 
Recentment, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va reconèixer que el procés de privatització d’ATLL es realitza "amb dolor", però que és necessari per quadrar els comptes públics de la Generalitat de Catalunya, que ha ingressat fins ara el 7,8 % dels 888 milions que tenia previst captar en privatitzacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada