divendres, 28 de setembre del 2012

ACA i ATLL víctimes del mateix model sindical


La secció sindical de la Intersindical-CSC a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) no serà comparsa de cap posada en escena, mentre el sindicalisme institucional de CCOO i UGT i d’acompanyament de CATAC vulguin un protagonisme.
 
La mecànica de treball en processos d’unitat de acció són el debat multilateral, la negociació, l’elaboració de propostes, la presa de decisions conjunta, la definició clara de reivindicacions per les quals ens hem de mobilitzar i consensuar enlloc d’imposar.
 
Per a nosaltres, són temps d’unitat d’acció però tenint en compte uns objectius clars pels quals lluitem i compartim!
 
A l’Agència Catalana de l’Aigua, els tres sindicats de la mesa de la funció pública, com també passa a Aigüers Ter Llobregat, protagonitzen de forma excloent les mobilitzacions i les convocatòries de les reivindicacions, negociacions del conveni col·lectiu, reunions i assemblees. El seu objectiu estratègic és la negociació amb les administracions públiques tancant el pas a les altres organitzacions sindicals. Mostrant-se a la societat com els únics que lluiten pels drets dels treballadors i defensen els serveis públics. Demanant expedient de regulació d’ocupació sectorial, negociant i signant acords.
 
L’actual marc legal afavoreix la concentració sindical a favor de les grans formacions sindicals i l’estancament d’altres organitzacions com la Intersindical-CSC i CGT entre altres. La concentració a favor dels grans sindicats els ha integrat en el sistema, preocupant-se més per les seves estructures, assumint noves funcions i intentant donar-li sentit enlloc d’entendre a les seves bases.
 
Al menyspreu, les amenaces, l’exclusió, la manipulació i el continu incompliment de les obligacions, ara estan consolidant la vulneració a la llibertat sindical. En la reunió del comitè d’empresa de dia 26 de setembre a Barcelona, van queixar-se per la presencia de banderes del nostre sindicat a la concentració davant de l'ACA, desprès de l'anunci d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO). Un sindicat present al comitè d’empresa de l’ACA fa ja dos legislatures, escollit lliurament per treballadores i treballadors que defensa, reivindica i es manifesta.
 
La defensa i la unitat d’acció contra les retallades econòmiques i socials que recau en els col·lectius de treballadors, degut a una irresponsabilitat aliena, la greu situació que estan passant les dues empreses que gestionen l’abastament d’aigua i el cicle integral de l’aigua de Catalunya, la concessió a mans privades de serveis públics i expedients de regulació d’ocupació que comportaran acomiadaments, no pot recaure en la bona fe d’organitzacions sense ànim de lucre, plataformes o associacions veïnals.
 
Farem les reivindicacions i aquelles accions que creguem oportunes per la defensa dels llocs de treball i els serveis públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada