diumenge, 23 de setembre del 2012

CONCENTRACIÓ DAVANT DE L'ACA

Les treballadores i els treballadors es van concentrar davant de la seu de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), el divendres passat, després de rebre un comunicat de la direcció, anunciant un expedient de regulació d’ocupació (ERO). La secció sindical de la Intersindical-CSC a l’Agència Catalana de l’Aigua, agraeix el suport de la secció sindical de la CGT d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) present en la concentració, en moments tant difícils per les dues empreses públiques que gestionen el cicle integral de l’aigua i l’abastament a la zona metropolitana i comarques.
 
Treballadores i treballadors que per una mala gestió econòmica han perdut el seu lloc de treball amb acomiadaments objectius, estan afectats per un expedient de regulació d’ocupació imminent i per la concessió de l’abastament a més de 100 municipis a mans privades.
 
Estem convençuts que hi ha solucions i alternatives que evitin la destrucció dels llocs de treball, que la gestió del cicle integral de l’aigua i l’abastament segueixin sent públiques. L’aigua és un bé públic i social. Tenim dret al treball i a la protecció contra la desocupació.
 
A l’ACA fa molt de temps que demanem obrir nous processos, un programa de recursos humans integral, l’actualització del conveni col·lectiu i un canvi en el model sindical. Sense oblidar la igualtat d’oportunitats i evitar el desenvolupament acrític amb les seves conseqüències. Aquestes necessitats sumades al context actual social, econòmic i polític fan difícil una solució positiva, que garanteixi els llocs de treball, el manteniment d’uns serveis públics de qualitat i la viabilitat futura de l’ACA.
 
Defensem els nostres llocs de treball.
Racionalitzar no és retallar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada