dimarts, 3 d’abril del 2012

La Generalitat cancel·la l'adjudicació de la dessaladora del Prat a Ferrovial

Segons publica El País, l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL) ha comunicat avui a Cadagua, filial de Ferrovial, que deixa sense efecte l'adjudicació del contracte d'operació de la planta dessaladora del Prat de Llobregat. L'empresa pública gestionarà i operarà directament a partir d'ara la infraestructura, sense comptar amb la col·laboració del sector privat.

L'empresa pública ATLL, dependent de la Generalitat, s'ha subrogat els contractes d'una trentena de treballadors de la planta dessaladora del Prat de Llobregat després de deixar a Agbar sense la seva gestió. En un moment de males relacions entre l'Administració catalana i la filial de Suez, ATLL ha adjudicat el contracte de la dessaladora a Cadagua, filial de Ferrovial, per un període de sis mesos, a pesar que l'oferta d’Agbar era molt més baixa.



Segons fonts de l'operació, en la licitació, Agbar va oferir 233.433 euros per operar la planta durant sis mesos, quan la licitació era de 333.000 euros. L'oferta de Cadagua superava els 300.000 euros. També van quedar fora Acsa i Acciona.

Agbar gestionava la planta després que s'adjudiqués la seva construcció en 2006 al costat d'ACS i Dregémont per 158 milions d'euros. Fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, van assegurar que, després de realitzar diversos càlculs, es va estimar que l'oferta d’Agbar era “massa baixa”, per la qual cosa es va rebutjar. La companyia que presideix Ángel Simón estudia ara impugnar el concurs.

Però a més d'optar per una oferta més alta, ATLL ha decidit subrogar-se la plantilla de la dessaladora, segons van confirmar ahir l’ACA i fonts del comitè d'empresa. Això implica, segons els treballadors, que serà ATLL qui pagui la nòmina dels 30 empleats de la planta, la qual cosa al seu torn suposa que, segons fonts del sector, el preu per gestionar la planta hauria de ser inferior que el de licitació.

L’ACA va assegurar que, en tot cas, es tracta d'un contracte de “transició” perquè pretén que ATLL assumeixi la gestió directa de la planta. L'empresa pública està dins de les privatitzacions que vol emprendre el Govern català, que espera ingressar 500 milions per aquesta concessió. Fonts de l’ACA, no obstant això, van desvincular ambdues operacions. ATLL, a més, encara no ha signat el contracte amb Cadagua i, segons aquestes fonts, la data està per determinar. Fins llavors, l'empresa pública gestionarà la planta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada