divendres, 27 d’abril del 2012

DECLARACIÓ DEL PRIMER DE MAIG 2012: La riquesa pertany als quals la produeixen!


La Federació Sindical Mundial dirigeix una salutació fraternal a tots els treballadors i treballadores de tot el món. El 1º de Maig és el dia que ens recorda el nostre paper social insubstituïble en la producció de tota la riquesa al món. El 1º de Maig és el dia que ens recorda el poder invencible que la unitat de classe ens pot proporcionar per canviar el món d'acord a les nostres necessitats i capacitats. Un món de prosperitat, pau i solidaritat fraterna. L'únic obstacle que s'interposa en el camí d'aquest progrés és l'activitat *parasitaria dels monopolis. L'explotació depredadora dels recursos per a la producció de riquesa per al seu propi profit a costa dels pobles i el medi ambient.

En temps de crisi capitalistes, sobretot en una crisi profunda i sincronitzada com la qual afrontem avui dia, les seves rivalitats *inter-imperialistes s'intensifiquen, les seves ànsies de més esferes d'influència, el control sobre els recursos per a la producció de riquesa, majors mercats i mà d'obra més barata són exorbitants. Són més despietats que mai en el curs de la competència. El foc de les guerres imperialistes i dels conflictes causats per les intervencions imperialistes s'està estenent i les rivalitats *intercapitalistas donen lloc a guerres i conflictes.

L'impacte en la vida dels pobles és dramàtic:
El 16% de la població total sofreix de desnutrició.
L'atur augmenta de forma contínua.
1 de cada 6 persones al món no té accés a aigua potable.
Més de 100 milions de persones estan sense llar. Milions de persones viuen en barris marginals. Centenars de milions de persones viuen de lloguer o han de pagar hipoteques desorbitades per obtenir la seva pròpia casa.
920 milions de persones segueixen sent analfabetes.
8,1 milions de nens van morir en 2009 abans de complir els cinc anys d'edat.
Cada any prop de 2,1 milions de persones a tot el món moren de malalties previsibles per vacunació.

Els drets dels treballadors de salari decent bàsic, seguretat social, serveis públics gratuïts i de qualitat (educació, salut, transport, electricitat) estan sent soscavats i atacats.

La llibertat d'associació i les llibertats sindicals en general estan sent atacades. Hi ha sindicalistes que són assassinats, empresonats, acomiadats.

Per contra, els guanys dels capitalistes augmenten o romanen desafiantment alts.

L'any 2010 enmig de la crisi capitalista, les 50 empreses més rendibles van obtenir uns beneficis de més de 715 mil milions de dòlars.

Aquesta realitat ens obliga, als treballadors del món, a un contraatac coordinat i militant en contra de l'explotació capitalista i la barbàrie per al compliment de les necessitats bàsiques actuals i per un món sense explotació de l'home per l'home.

El 3 d'octubre de 2012, el Dia Internacional d'Acció 2012, anem a lluitar organitzats amb vagues, manifestacions, mobilitzacions, activitats en dotzenes de països dels cinc continents per acabar amb l'explotació depredadora de les multinacionals, per exigir el nostre dret a aliments, aigua potable, habitatge, medicaments, educació, transport i serveis públics gratuïts i de qualitat per a tots.

Un món sense treballadors és impossible
Un món sense capitalistes és necessari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada