dimecres, 25 de maig del 2011

Contractació encoberta

Fa temps que les empreses externes, col·laboradores, han assumit moltes tasques pròpies de l’Agència Catalana de l’Aigua. Tasques tant de caire tècnic com administratiu. Aquesta situació, insostenible, ha anat en detriment del personal de la plantilla que ha vist com el personal extern ha accedit a tasques i responsabilitats superiors. En alguns casos amb una formació específica a càrrec de l’ACA.

En aquest desgavell hi ha molts factors que tenim en compte i que per la seva extensió són mereixedors d’un ampli debat. Conflueixen diferents interessos, despeses, organització, desenvolupament professional i personal, promoció, formació i valoració de llocs de treball.

Des de la secció sindical de la Intersindical-CSC ja vam exposar la necessitat de ser més exigents en temes de personal. Una exigència legitima i objectiva que no deixa de ser normal en qualsevol empresa que recerqui l’excel·lència i treballi des de la racionalitat.

Treballadors d’empreses externes que han accedit a llocs de treball creats exclusivament per a ells i que a l’any de la seva incorporació han vist revisat el seu lloc de treball sense cap entrebanc, per unanimitat de tots els agents implicats. Mentre hi ha personal que per afiliació sindical, política o per tenir un coeficient intel·lectual i emocional superior a aquells que es passegen pels passadissos amb mirada desafiant se’ls ha valorat el lloc de treball a la baixa. Com algú ha dit en l’empresa en varies ocasions “no puede haber cafè para todos”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada