dijous, 6 de març del 2014

La CGT adverteix als treballadors de l'ATLL dels plans d'acomiadaments d'ACCIONA

L'Adreça d'ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya , SA ha comunicat al comitè d'empresa, segons CGT , la seva intenció de subcontractar una gran part de l'activitat , el manteniment i l'operació , a l'Empresa Operadora ATLL , SA de capital cent per cent ACCIONA . En aquesta operació s'inclou també el traspàs de 200 treballadors dels 223 que hi ha actualment en ATLL Concessionària .
 
 
ATLL Concessionària està a l'espera de la corresponent autorització per part del Govern i després que la Generalitat del seu beneplàcit  duran a terme aquesta segregació . Entre els impactes que tindran aquesta maniobra , en paraules de la CGT , en la gestió d'un recurs tan bàsic com l'aigua hi haurà " el de generar més beneficis per al grup ACCIONA , cobrant de la concessionària els serveis prestats amb el consegüent augment de les despeses que després repercutiran en les tarifes de l'aigua " . No faltarà segons la CGT " el de la inestabilitat laboral amb acomiadaments i importants rebaixes salarials i condicions laborals".

A la data d'avui afirmen des de la CGT " les consultes realitzades dibuixen un panorama pessimista molt llunyà de l'alegria que mostren alguns membres del comitè d'empresa .
Per començar , la trajectòria laboral d'ACCIONA és una llarga llista d'acomiadaments massius i retallades en salaris i drets laborals . Les empreses que són adquirides per ACCIONA canvien radicalment el seu model de negoci , passen de crear béns a oferir serveis i en aquesta conversió la qualitat i la seguretat davant l'usuari o client es volatiliza i el manteniment i les renovacions són despeses que volen evitar "En aquest sentit posen d'exemple " de Transmediterránea , 2002-2012 .
 
Amb l'anàlisi de la poca documentació que disposa la CGT "només la que hi ha pública, l'empresa es nega a lliurar el contracte de concessió , alguns economistes alerten dels riscos als quals ens enfrontem " .
 
Els treballadors traspassats passaran " a pertànyer a una empresa cent per cent ACCIONA , on no hi ha gens , no tindrà infraestructures i no serà l'explotadora dels actius dels quals disposa la concessionària , ja que els plecs diuen que només pot haver-hi una única concessionària . Els nous actius que generi la concessionària tampoc seran gestionats per l'Operadora . Finalment, tots els actius tornaran a la Generalitat en finalitzar la concessió ".
 
Apunten que segurament " l'Operadora cobrarà de la Concessionària el servei que li prestarà, més el marge de benefici industrial i l'IVA , la qual cosa pot provocar un increment major en el preu de l'aigua per a la ciutadania ".
 
A més "els treballadors de l'ATLL Operadora poden trobar-se amb diverses situacions però el més fàcil per estalviar costos a l'empresa és la implantació d'un ERE" segons CGT que coincideix " amb el tarannà empresarial d'ACCIONA ".
 
Al temps en la "la pugna en els tribunals de les dues empreses que es van presentar al concurs de privatització d'ATLL . Si els tribunals es pronuncien en contra de l'adjudicació a ACCIONA , probablement Concessionària i Operadora demanaran les seves indemnitzacions , una per la rescissió del contracte i l'altra subsidiàriament . I el Govern amb els diners de tots els ciutadans , hauria de desemborsar a les privades una important quantitat d'euros ".
 
En qualsevol circumstància per la CGT "els treballadors perdran a curt termini o mig termini per als anys de permanència són de la concessionària però no de l'Operadora ".
 
Publicat a Catalunyapress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada