dissabte, 22 de març del 2014

Dia Mundial de l'Aigua 2014

En el Dia Mundial de l'Aigua, comprometem-nos a crear les polítiques necessàries per garantir que l'aigua i l'energia sostenibles estiguin a l'abast de tots, i no solament d'uns pocs.

Missatge del Secretari General de Nacions Unides en el Dia Mundial de l'Aigua,
22 de març de 2014
 
L'aigua i l'energia estan estretament relacionats entre si i són interdependents. La generació i transmissió d'energia requereix de la utilització dels recursos hídrics, en particular per a les fonts d'energia hidroelèctriques, nuclears i tèrmiques. Per contra, aproximadament el 8% de la generació d'energia global s'utilitza per a l'extracció, el tractament i el transport d'aigua a diversos consumidors.
 
L'any 2014, l'Organització de les Nacions Unides - en estreta col·laboració amb els seus Estats membres i altres parts interessades – fan èmfasis en el nexe aigua-energia, abordant en particular les desigualtats, especialment per a una gran part de la població que viu en barris marginals i zones rurals empobrides sense accés a l'aigua potable, al sanejament adequat, aliments suficients i els serveis energètics. També té com a objectiu facilitar el desenvolupament de polítiques i marcs transversals de polítiques que tinguin per objectiu la seguretat energètica i l'ús sostenible de l'aigua en el que es coneix com a economia verda o energia sustentable. Es prestarà especial atenció a la identificació de les millors pràctiques per a l'ús de l'aigua i l'eficiència energètica, per fer que l'anomenada “indústria verda” sigui una realitat.
 
Uneix-te a nosaltres en aquesta celebració i difon aquests missatges...
 
El Dia Mundial de l'Aigua tracta del que es va a fer a partir de l'any 2014 per promoure pràctiques sostenibles en l'àmbit d'aigua i energia. Els missatges clau que figuren a continuació podran ser utilitzats com a base per ajudar a enquadrar i dissenyar les activitats i missatges pel dia.
 
1. L'aigua requereix energia i l'energia requereix d'aigua.
 
L'aigua és necessària per produir gairebé totes les formes d'energia. L'energia és necessària en totes les etapes d'extracció d'aigua, el tractament i la distribució.
 
2. Els subministraments són limitats i la demanda és cada vegada major.
 
La demanda d'aigua dolça i energia seguirà augmentant significativament en les properes dècades. Aquest augment presentarà grans desafiaments i els recursos de deformació en gairebé totes les regions, especialment en el desenvolupament i les economies emergents.
 
3. L'estalvi d'energia és l'estalvi d'aigua. Estalviar aigua significa un estalvi d'energia
Les opcions relatives a l'oferta, la distribució, el preu, i l'ús d'aigua i energia i els impactes entre si.
 
Les opcions relatives a l'oferta, la distribució, el preu, i l'ús d'aigua i energia i els impactes entre si.
 
4. El sector més pobre de la població necessita urgentment l'accés als serveis tant d'aigua i sanejament com d'electricita.
 
A nivell mundial, 1,3 mil milions de persones no tenen accés a l'electricitat, 768 milions de persones manquen d'accés a fonts millorades d'aigua potable i 2,5 mil milions de persones no tenen accés a serveis de sanejament. L'aigua i l'energia tenen impactes importants sobre l'alleujament de la pobresa.
 
5. Una millor eficiència en l'ús de l'aigua i l'energia és tan imprescindible com són les polítiques coordinades, coherents i concertades.
 
Una millor vinculació entre els sectors d'aigua i energia millorarà la coordinació en matèria d'energia i planificació de l'ús de l'aigua, donant lloc a la reducció d'ineficiències. Els qui dissenyen polítiques, els planificadors i els professionals poden prendre mesures per superar les barreres que existeixen entre els seus respectius dominis. Es necessiten polítiques nacionals innovadores i pragmàtiques que poden conduir a una major eficiència i una prestació dels serveis d'aigua i energia efectives quant als seus costos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada