dimarts, 7 de juny del 2011

Assessorament i suport legal per portar a terme la reestructuració a l'ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua contracta a una empresa externa per l’assessorament i suport legal per portar a terme la reestructuració.

Si parléssim de transformació i modernització dels serveis públics aquest suport extern, possiblement, duria a terme una avaluació per determinar la idoneïtat abans de la presa de decisions. Aspectes relacionats amb el disseny i execució de polítiques públiques, transformació interna i millora dels serveis, pla de modernització, projecte de transformació vertical i horitzontal, reenginyeria de processos i gestió del canvi entre d’altres.

En el pla de govern 2011-2014, entre els principals objectius, el Govern es compromet a dur a terme al llarg de la legislatura aconseguir l’administració i gestió eficient del cicle de l’aigua i elaborar un pla de viabilitat econòmica de l’ACA i ATLL.

Fa anys que no s’han aplicat increments raonables del cànon i no s’han compensant grans costos aliens i sense cap relació amb el cicle de l'aigua, cosa que ha anat gravant la situació financera. El resultat de tot això és un gran forat financer i ingressos que no cobreixen les despeses corrents. Però, aquest endeutament ha passat per varies legislatures!

Els mitjans de comunicació han mantingut com a buque insígnia del sector públic a l’Agència Catalana de l’Aigua, sense cap reso ni interès per la seva situació financera.

El Decret 309/2011, de 12 d’abril, va regular el Consell per a l’Impuls i Ordenació de la Reforma de l’Administració. Aquest consell té com a finalitat, entre altres, la creació, la supressió o la modificació d’ens en l’àmbit del sector públic, creant la Comissió del Sector Públic.

Acomiadaments a l’Institut Català del Sòl, Institut Cartogràfic de Catalunya, Agència Catalana de l’Habitatge de Catalunya, Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Agència Catalana de l’Aigua i s’han fet passos cap a una reestructuració.

Des de la secció sindical davant de l’anunci de fusió amb l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL), el reso mediàtic per part de la premsa i la informació ambigua que no ens aporta informació rellevant, entenem que els objectius estan orientats cap a una reducció i simplificació dels serveis amb repercussió a les plantilles de personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada