dijous, 7 d’abril del 2011

16è Congrés Sindical Mundial

El Taekbonto va acollir dimecres 800 delegats i es va declarar l'obertura del 16è Congrés Sindical Mundial.

Treballadors de la capital de Grècia, aixecant les banderes de la solidaritat internacional, amb cançons de treball i de lluita van rebre amb una càlida benvinguda als sindicalistes que van arribar a Atenes, viatjant milers de quilòmetres per participar en el 16è Congrés Sindical Mundial.

Durant la presentació de les delegacions, els treballadors de Grècia van rebre els representants de la classe treballadora internacional, aplaudint i cridant consignes sense parar, amb la vibració i la intensitat que provocava aquest congrés.

La cerimònia d'inauguració va ser una gran festa internacional, digna de les sis dècades de la FSM. La història de la FSM va ser honrada amb la projecció d'un video dedicat als 65 anys de la FSM i a la seva contribució a la història del moviment sindical. La FSM va ser sempre al costat del moviment treballador contra l'explotació, l'imperialisme, el colonialisme, l'apartheid.

 

En nom de la Secretària Executiva del PAME que té la responsabilitat de l'organització del Congrés, Giorgos Gossos oficialment va saludar el 16è Congrés Sindical Mundial: Saludem, a través de vosaltres, els milions de treballadors i de treballadores que es reuneixen i lluiten dins de les línies de la FSM per als interessos de la classe treballadora, en una lluita difícil contra els monopolis i l'imperialisme i va agregar: Som totalment conscients de les condicions, en les quals lluitem, però som també conscients de la nostra responsabilitat d'arribar al final, com a guanyadors. Estem segurs que el nostre congrés ens equiparà amb nova força i resistència.

El president de la Federació Sindical Mundial, Senyor Μuhammad Shaaban Azouz, va declarar l'obertura oficial del Congrés, el qual va començar amb salutacions del Senyor Gr. Niotis, Primer Vicepresident del Parlament, del Senyor G. Sgouros, Comissari del Districte de l´Ática, del Senyor G. Caminis, Alcalde d'Atenes i del Senyor V Mihaloliakos, Alcalde de Pireo.

Giorgos  Mavrikos, Secretari General de la FSM, va apuntar en el seu discurs: Hem arribat al Congrés Sindical Mundial amb grans lluites en nivell sectorial, local i regional, a través d'una discussió oberta, democràtica, combatent en els sindicats, en els llocs de treball, en els sectors bàsics. Hem organitzat iniciatives centrals notables, discussions des de l’anàlisi crítica del nostre treball i intercanvi d'opinions sobre les qüestions d'actualitat que ocupen la classe treballadora del món.

La gran participació que ha arribat als 800 representants a partir de 105 països del món, els milers de pàgines, més de 1850, de les propostes que van ser enviades al Congrés, però també els milers de treballadors grecs que van inundar l'espai del taekbonto, per participar en la cerimònia d'obertura. És una prova aclaparant que la FSM és forta, té una activitat significativa, està consolidada i expressa els interessos dels treballadors.
Traducció al català  del document original publicat el dijous dia 7 d'abril de 2011 Congress press room.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada