dijous, 6 de febrer del 2014

Volem un conveni col·lectiu propi a l'ACA

El conveni col·lectiu és un acord entre representants de la empresa i representants dels treballadors després d'una negociació, per regular en comú aspectes de la relació laboral: horaris de treball, productivitat, sous, hores extraordinàries, vacances, conciliació de la vida laboral, familiar o personal, entre altres.
 
El conveni col·lectiu de l’Agència Catalana de l’Aigua, empresa pública, a banda de recollir un règim disciplinari estratosfèric , mesures de control de visites mèdiques bestials i encaixar a tot el personal amb comandament fora de conveni de qualsevol manera, també hauria de recollir els drets dels treballadors i tenir més en compte a tot el personal de la plantilla.
 
La secció sindical de la CSC defensa els drets dels treballadors. No som comparses ni figurants. No contractem assessories jurídiques, no deixem tirat a ningú i no deixem passar el temps per evitar confrontacions o reivindicacions com ha passat recentment al laboratori d’Abrera a ATLL.
 
El tercer conveni tenia vigència fins el 2010, amb la denúncia, prorrogues i suspensions, han passat més de tres anys.
 
Tot afecta al col·lectiu treballador amb independència de la categoria professional. No es veu el final a les retallades salarials, no disposem de carrera professional, d’una promoció interna real, de formació d’acord amb les exigències, de valoració de llocs de treball ajustats a la realitat, d’una política salarial clara i d’acord amb les funcions i tasques i tampoc d’avaluació i productivitat. Conceptes que preveuen l’Estatut de l’empleat públic i l’Estatut dels treballadors.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada