dimecres, 13 de juny del 2012

Conflicte col·lectiu IPC 2010

Els sindicats CATAC, UGT i CCOO a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), no saben que fer per vulnerar els nostres drets. Cada dia es van superant però, el més greu de la seva actitud i conducta és que treuen el dret als nostres representats de ser escoltats, informats i representats.

En moments tant difícils, amb la que esta caient, només pensen en els seus interessos, amb un gran protagonisme, trepitjant drets i obligacions.

El passat dia 7 de juny, el president del comitè intercentres de l’Agència Catalana de l’Aigua ens comunicava per correu electrònic, que un representant legal de l’empresa volia parlar amb ell en relació amb el conflicte col·lectiu interposat per l’IPC de l’any 2010. Aquest conflicte col·lectiu es va acordar interposar per majoria absoluta en el comitè intercentres. Per acord dels quatre sindicats presents a l’ACA.

Quina majoria?
Quan?
Perquè?

Més tard, ens van comunicar des del correu electrònic del comitè,  que uns membres del comitè d’empresa de Barcelona s’havien reunit amb un representant legal de l’empresa, per obrir un diàleg i arribar un acord per retirar el conflicte col·lectiu. En aquest missatge també se’ns comunicava que havian demanat l’ajornament de la conciliació prèvia.

Fins ara els mateixos representants dels treballadors havien manifestat i acordat que no es negociava res amb l’empresa. En l’última assemblea de treballadors per majoria dels assistents, es va acordar no negociar res, ja que per seguir cobrant el 100% del salari en els tres primers mesos en cas d’incapacitat laboral l’empresa volia negociar-ho.

De tot això els perjudicats com sempre són els propis treballadors, tot el col·lectiu. Ara toca el torn al personal que pateix alguna incapacitat temporal, potser aviat afectarà als qui tenen altres necessitats.

Per un costat fan el que volen, campi qui pugi, per altre no compleixen amb el que diuen.

Els ulls es fien d'ells mateixos, les orelles es fien dels altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada