dimarts, 3 de gener del 2012

El Banc de Sabadell ha fet un gran negoci

Publicat a directe!cat, la Generalitat va poder pagar el 100% de la paga extra als més de 230.000 funcionaris. Segons les informacions facilitades, tot va ser possible gràcies a un crèdit del Banc de Sabadell, peça clau en l’operació. I aquí certs mitjans li van donar quasi les gràcies i el van fer pujar als altars del patriotisme català.

Segons va manifestar hores abans el Conseller Mas-Colell, el préstec era possible per l’obertura del crèdit que havia fet el Banc Europeu, obrint l’aixeta per les més de 500 entitats bancàries europees per tal d’omplir les seves arques buides. Una oferta excepcional de prestar tots els diners que volguessin les entitats financeres a un fantàstic 1% d’interès i a retornar a tres anys.

Per això sorprèn que s’hagi intentat explicar aquest préstec com un gran favor del Banc de Sabadell al Govern de Catalunya. Si resulta que l’entitat ha prestat aquests diners a un 6% d’interès, cinc punts per damunt del que li ha costat a l’entitat obtenir diners d’Europa, sens dubte el Banc de Sabadell ha fet un gran negoci. Ja voldrien les petites i mitjanes empreses d’aquest país fer negocis amb la Generalitat amb uns percentatges de guanys tan elevats i sobretot sense cap esforç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada