dijous, 26 de gener del 2012

Recoder afirma que l’ACA no acumularà més dèficit per primera vegada en deu anys

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, va assegurar que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) tancarà l'any 2012 sense acumular nou dèficit per primera vegada en una dècada.

En la presentació del pressupost del seu departament per 2012, Recoder va precisar que, gràcies a les mesures que s'estan aplicant des de febrer de 2011, l’ACA podrà rebaixar el seu deute en uns 100 milions d'euros i deixar-la per sobre dels 1.200 milions d'euros. Juntament amb el deute d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) el dèficit conjunt ascendeix els 2.000 milions.

"Ens la trobem en la UCI amb els equips de respiració assistida aturats", va resumir el conseller sobre l'agència, per lamentar la situació econòmica heretada en relació a l'organisme que gestiona bona part del subministrament d'aigua a Catalunya, que ha atribuït a la gestió del tripartit i al fet que no es pugés el preu del cànon.

Per això, ha defensat la necessitat de les pujades en el rebut de l'aigua i ha precisat que per a les famílies que menys consumeixen l'augment és de solament un o dos euros, i ha assegurat que al llarg de 2012 es reduiran els terminis de pagament als proveïdors i es garantirà el funcionament de les depuradores.

Barcelona, 25 de gener (Europa Press)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada