dimarts, 17 de gener del 2012

Tolerància, pluralitat, debat i diàleg


Lamentem que el president del comitè intercentres de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) àdhuc no sàpiga les seves funcions. Unes funcions acordades per tots els representants legals dels treballadors en el reglament de funcionament. Reglament elaborat d’acord amb el que disposa l’article 66 de l’Estatut dels Treballadors.

Després de les eleccions sindicals vam proposar una manera democràtica per escollir la persona que ha de representar al comitè i al col·lectiu, davant de persones físiques o jurídiques, administracions o institucions. Per majoria no es va acceptar i el nomenament del president va ser per acord dels altres tres sindicats. Tampoc no es va voler redactar cap article per substituir a la persona en cas que fos aconsellable el seu relleu.

Entenem que la persona que representa al comitè ho ha de fer amb imparcialitat, serietat i responsabilitat. Tampoc ha de discriminar, excloure o marginar a ningú d’acord amb tota la legislació existent i per decència. Hauria de fomentar la tolerància, la pluralitat, el consens, el debat i el diàleg enlloc de provocar el descrèdit personal, l’exclusió social o amenaçar a qui no pensen com ell, per ser una molèstia sindical o un problema personal.

Potser, els anys al davant del comitè intercentres ha creat un dret inexistent i un estatus en l’empresa fictici que impedeix realitzar les tasques encomanades amb una visió clara, objectiva i actuant de bona fe.

Aquest tema ve de llarg, ja des de les passades eleccions sindicals a l’ACA manté continues provocacions i amenaces personals al cap de llista de la Intersindical-CSC a l’ACA, barrejant els aspectes sindicals i la vida personal.

Demanem un canvi de lideratge i les maneres de fer. Volem transparència i honestedat. En el context actual calia unitat sindical per afrontar la difícil situació en que ens trobem i no fer creure a tothom que hi ha una mala persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada