dijous, 12 de gener del 2012

Cal sanejar el comitè d’empresa de l’ACA


També som treballadores i treballadors de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i representants legals, elegits en les passades eleccions sindicals. Ens vam comprometre  a canviar les maneres de fer les coses, amb transparència i rigor. Defensar la llibertat d’expressió i la pluralitat, facilitant el diàleg per arribar a acords i consens, tal com vam dir en el nostre programa electoral.

Estem disposats a col·laborar però, sense manipulació. No ens sotmetrem a les decisions preses abans del diàleg i el debat. Tampoc ens fa por anar sols, com fins ara, ja que els altres van escollir ja fa molt de temps anar plegats per defensar els seus colors lluny de la unitat sindical que van publicar clar i alt i una tasca conjunta positiva i beneficiosa dia a dia.

En aquests moments tant difícils, d’incertesa, sense perspectiva de futur, manca de motivació i en el context econòmic i financer, és inadmissible i miserable parlar de coaccionar i avergonyir. Amb aquestes paraules alguns representants han recordat l’acord a que van arribar en el comitè intercentres per tal que les treballadores i els treballadors paguin al col·lectiu Ronda. No hi ha prou en estar pendents d’una reorganització de l’empresa amb una possible reducció de la plantilla que a més els representants coaccionin al seus representats publicant llistes per avergonyir als qui no paguin al seu gabinet d’advocats i que ja ha costat més de 33.000 euros.

Exactament, aquesta és la gran diferència i el principal motiu en el nostre desacord, en com s’han fet les coses. No cal coaccionar, mentir o avergonyir a ningú per fer el que has de fer, complir amb el que et vas comprometre i amb el que dius.

Al final costarà més el col·lectiu Ronda que l’empresa DELOITE contractada per l’ACA per realitzar la reorganització de l’empresa pública encarregada de la política del Govern en matèria d'aigües i que es fonamenta en els principis de la Directiva marc de l'aigua.

2 comentaris: