dissabte, 24 de desembre del 2011

Comitè de Seguretat i Salut de l'ACA


En data 28 d’abril de 2008, el gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua, en el document sobre política de prevenció de riscos laborals i en coherència amb els principis que va exposar va fer públic en d’altres els compromisos següents:

. Complir amb els requisits legals i reglamentaris en matèria de seguretat i salut en el treball.



- Potenciar una política de comunicació, diàleg, consulta i participació de tot el personal mitjançant els seus representants, d’acord amb criteris de transparència i objectivitat.

En data 16 de desembre de 2010, mitjançant escrit adreçat al gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua, vam instar a l’empresa a constituir el comitè de seguretat i salut de Tarragona i designar als seus delegats de prevenció. També la designació dels delegats de prevenció dels centres de treball de Lleida i Girona d’acord amb la normativa en matèria de Prevenció de Riscos Laborals.

En la mateixa data van adreçar escrits al president del comitè de Tarragona i als delegats de personal de Lleida i Girona, per tal de constituir el comitè de seguretat i i salut i la designació dels delegats de Prevenció de Riscos Laborals.

Tor això per coherència, per sentit comú, racionalització, austeritat i perquè estem convençuts que cada centre de treball ha de tenir els seus representants de Prevenció de Riscos Laborals. En les eleccions sindicals s’escullen als representants en cada centre de treball, es fan assemblees en tots els centres de treball, referèndums en tots els centres de treball i cada dos mesos es du a terme la reunió del comitè intercentres en un centre de treball diferent.

Perquè segueixen encaperonats en que els delegats de personal siguin designats de manera aleatòria i principalment de Barcelona en detriment dels altres centres de treball?

En la reunió del comitè de seguretat i salut de l’Agència Catalana de l’Aigua del dia 27 d’octubre de 2011, els delegats de prevenció van presentar tal com consta en l’acta aixecada, un escrit demanant que les hores necessàries per assistir a simulacres d’evacuació no formessin part de les hores sindicals establertes degut a l’elevat nombre de centres de treball. També, van demanar l’increment de 15 hores extres per realitzar les seves funcions.

L’agència Catalan de l’Aigua té personal en 7 embassaments en les conques internes:

Boadella: 4 treballadors

Foix: 3 treballadors

La Baells: 5 treballadors

La Llosa: 3 treballadors

Sant Ponç: 3 treballadors

Sau: 3 treballadors

Siurana: 5 treballadors

Aquests treballadors assisteixen a assemblees i participen en les eleccions sindicals en els centre de treball de Lleida, Tarragona, Barcelona i Girona en funció de la ubicació de l’embassament.

Ens preguntem com es realitza la tasca en prevenció de Riscos Laborals allunyant del centre de treball. Quina despesa representa aquesta irracionalitat, econòmicament i sindicalment a l’empresa? Quin benefici o perjudici representa aquest despropòsit ?

També, algú, hauria d’explicar alguna  cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada