dijous, 20 de febrer del 2014

El conveni col·lectiu de l'ACA un any més prorrogat

 
Representants de l'empresa i sindicats acorden sol·licitar la ultraactivitat del conveni fins el 3 de març de 2015, mantenint reunions mensuals fins el proper mes de maig i un cop passades les eleccions sindicals de juny avaluar la necessitat de reemprendre les negociacions amb més freqüència. El tercer conveni col·lectiu va expirar el 2010.
 
Com ja vam anunciar amb anterioritat, era difícil arribar a un acord que satisfés a les dues parts negociadores. La secció sindical de la CSC no esta satisfeta després de més d’un any de reunions, amb el desenvolupament, el tarannà i les propostes presentades en la negociació. L’Agència Catalana de l’Aigua necessita un acord i un redactat d’acord amb la realitat social i les noves tendències laborals.
 
Com ja fa temps venim manifestant, no podem seguir mantenint l’actual classificació professional i la seva estructura salarial. També l’accés als llocs de treball vacants, s’han d’obrir a la ciutadania respectant la vertadera promoció interna, de moment inexistent i disfressada anomenada concursos. La promoció no és sinònim de reconèixer uns serveis prestats, afiliació política o sindical.
 
Com hem proposat en la negociació del quart conveni col·lectiu creiem necessari tenir en compte el concepte de productivitat, el col·lectiu treballador no pot dependre de la llei de pressupostos, de l’IPC català o espanyol, en mans de partits polítics, institucions, organitzacions sindicals o empresarials. Qualsevol persona treballadora ha d’estar ben remunerada i amb oportunitats de millora personal i professional, com passa en altres sectors.
 
Cal mirar endins i no tant fora, podem defensar la gestió pública de l’aigua, podem estar en contra de privatitzar serveis però, cal defensar els nostres drets i millorar les condicions laborals.
 
Nosaltres ho tenim clar i tu?
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada