dijous, 28 de juny del 2012

El sindicat català!

Hi ha moltes raons per ser afiliat de la Intersindical-CSC.

Proximitat n’és una.

Però n'hi ha moltes més.

No a la privatització d'ATLL

La secció sindical de la CGT d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) ha elaborat un document per presentar al·legacions contràries a la seva previsible privatització. Des d’aquest espai donem el nostre suport a les companyes i companys de la Confederació General del Treball de Catalunya a Aigües Ter Llobregat.

Observacions a l’Avantprojecte d’explotació d’obres per a la licitació del contracte administratiu de gestió i prestació del servei d’abastament d’aigua en alta Ter-Llobregat.

1. La Directiva marc  de l’aigua de la Unió Europea considera que "El agua no es un bien comercial como los demás, sino un patrimonio que hay que proteger, defender y tratar como tal". (DIRECTIVA 2000/60/CE DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 23 d’octubre de 2000).

Amb l’anunci d’aquest avantprojecte la Generalitat de Catalunya  està iniciant el procés de mercantilització de l’aigua, un bé vital per als éssers humans que posarà en mans privades. L’empresari que obtingui el contracte objecte del present avantprojecte guanyarà, d’entrada, un benefici comercial del 11,5% que serà repercutit directament en el rebut de l’aigua dels consumidors/es. Un altre aspecte rellevant és l’augment desmesurat dels ingressos. En el primer any d’explotació la recaptació per la venda d’aigua passarà dels 71,5 M€ que rep actualment ATLL als 179,4 M€ que percebrà l’empresa privada que obtingui la concessió. Aquestes operacions econòmiques recollides a l’avantprojecte incrementaran el rebut de l’aigua al voltant d’un 50%.

2. L’Avantprojecte no dedica cap línia a la garantia de la conservació de tots els llocs de treball d’ATLL durant la concessió o subcontracta o la modalitat de contracte que decideixi finalment la Generalitat en aquest procés.

Tampoc fa cap esment a la garantia de la conservació dels drets contractuals, de remuneració total del salari, d’horari, de permisos, de vacances, en definitiva tots els drets dels que gaudeixen les treballadores i els treballadors d’ATLL en data d’avui.

No s’ha comunicat ni s’ha fet referència en l’Avantprojecte a la representació dels treballadors i les treballadores d’ATLL.

No s’ha deixat participar a les treballadores i els treballadors d’ATLL en el procés de decisions de canvi de gestió en matèria hídrica que tenen un impacte directe en la seva situació laboral.

Han estat deixats totalment de banda els  238 treballadors/es que hi ha actualment a ATLL.

NO A LA PRIVATITZACIÓ D’ATLL
SÍ A LA RETIRADA DE L’AVANTPROJECTE

divendres, 15 de juny del 2012

La consultoria Alfa Consulting a l'ACA


Alfa Consulting és una consultoria especialitzada en el disseny, implantació, millora de les operacions i a implantar canvis en les organitzacions.

Aquesta companyia realitza projectes en diferents empreses, en sectors com la indústria, els serveis, entitats financeres i en el Sector Públic.

Aquesta consultora ha estat treballant a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), segons ens va informar la directora de la Divisió de Recursos Humans de l’ACA en la reunió mantinguda a gerència el passat dia 14 de juny. El treball realitzat, sobre la producció, segons va comentar, s’ha dut de forma paral·lela amb el treball de Deloite abogados,SL.

Aquest treball podria  intervenir en:  optimització de processos,  implementació de sistemes operatius de gestió, millora de l'organització i funcions.

dimecres, 13 de juny del 2012

Conflicte col·lectiu IPC 2010

Els sindicats CATAC, UGT i CCOO a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), no saben que fer per vulnerar els nostres drets. Cada dia es van superant però, el més greu de la seva actitud i conducta és que treuen el dret als nostres representats de ser escoltats, informats i representats.

En moments tant difícils, amb la que esta caient, només pensen en els seus interessos, amb un gran protagonisme, trepitjant drets i obligacions.

El passat dia 7 de juny, el president del comitè intercentres de l’Agència Catalana de l’Aigua ens comunicava per correu electrònic, que un representant legal de l’empresa volia parlar amb ell en relació amb el conflicte col·lectiu interposat per l’IPC de l’any 2010. Aquest conflicte col·lectiu es va acordar interposar per majoria absoluta en el comitè intercentres. Per acord dels quatre sindicats presents a l’ACA.

Quina majoria?
Quan?
Perquè?

Més tard, ens van comunicar des del correu electrònic del comitè,  que uns membres del comitè d’empresa de Barcelona s’havien reunit amb un representant legal de l’empresa, per obrir un diàleg i arribar un acord per retirar el conflicte col·lectiu. En aquest missatge també se’ns comunicava que havian demanat l’ajornament de la conciliació prèvia.

Fins ara els mateixos representants dels treballadors havien manifestat i acordat que no es negociava res amb l’empresa. En l’última assemblea de treballadors per majoria dels assistents, es va acordar no negociar res, ja que per seguir cobrant el 100% del salari en els tres primers mesos en cas d’incapacitat laboral l’empresa volia negociar-ho.

De tot això els perjudicats com sempre són els propis treballadors, tot el col·lectiu. Ara toca el torn al personal que pateix alguna incapacitat temporal, potser aviat afectarà als qui tenen altres necessitats.

Per un costat fan el que volen, campi qui pugi, per altre no compleixen amb el que diuen.

Els ulls es fien d'ells mateixos, les orelles es fien dels altres.

dimarts, 12 de juny del 2012

PSC, CCOO i UGT d’esquena a l’espoli fiscal


Segons ha publicat directe.cat, els secretaris generals d'UGT i CCOO de Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, han avançat que el proper dia 18 de juny registraran al Parlament de Catalunya la petició formal que els ha de permetre iniciar el procés previ a la consulta popular sobre les retallades que volen promoure. La pregunta "Creu que l'acció del Govern de Catalunya hauria de donar prioritat a les polítiques d'educació, sanitat i benestar social per garantir aquests drets bàsics i complir amb l'Estatut?" una pregunta que no aporta solucions, un brindis al sol que tant sols serveix per practicar l’auto engany entre els que contemplen la crisi des de la barrera i viuen sense patir la crisi.

Neguen el dret a Catalunya a tenir un model de finançament con el concert econòmic mentre permeten i lluiten pel mateix al País Basc. Quant resulta que el model basc és clau per evitar les retallades, és clau per plantar-se davant els decrets de retallades a Madrid. Es pot entendre d’un PSC que encara busca la seva veritable anima, però és incomprensible l’actitud dels dos sindicats d’amagar el cap sota l’ala i convocar una consulta que no aporta rés per evitar les retallades, un cop més la seva dependència de les seves matrius centrals els ha fet una mala passada.


dijous, 7 de juny del 2012

Els teus diners!

Uns diuen que la persistència de la crisi financera fa necessària l’adopció de mesures de reducció de despeses en l’Administració Pública. Les reduccions de les retribucions del personal del sector públic no cessen de castigar a aquest col·lectiu, feble, moltes vegades menyspreat i avui en mans de la sort. Altres xerren, desqualifiquen i van posant adjectius amb faltes gramaticals.

Fem esment de l’atzar ja que els abanderats de la solidaritat, els que planten cara i els que no es volen ofegar, sembla que pateixin una incapacitat auditiva temporal. Sempre surten a les fotos, als mitjans de comunicació, però s’amaguen quan hi ha problemes, com els cargols, surten desprès de la tempesta.

La contractació del Col·lectiu Ronda, des del seu inici ja va començar malament, tothom sap com es va escollir. Sis mesos després no hi ha res sobre la taula per defensar. La presa inicial per deixar lligat el gran negoci dels expedients de regulació d’ocupació, porta maldecaps als seus màxims defensors, als gestors.

A les persones acomiadades no els volen tornar els diners que van aportar en cas d’un ERO a l’Agència Catalana de l’Aigua. Acomiadaments objectius. La seva aportació voluntària, ara la volen recuperar. Perquè són els seus diners. Perquè ja fa temps, varies persones van recuperar aquests diners. Perquè ara els necessiten.

Nosaltres ho tenim molt clar, s’han de tornar els diners a totes aquelles persones que ho demanin. Ni el comitè, ni els sindicats ni ningú pot negar aquests diners als seus verdaders titulars. Els diners s’han de tornar. Prou de rotllos, absolutismes, majories sordes, dictatorials i distorsionar la realitat.

Si haguessin comunicat i explicat a totes les persones acomiadades, les seves intencions o arguments, no caldria reclamar públicament la devolució dels diners, però no ha estat així, com sempre embolics.

El Comitè Intercentres serveix per riure, per desqualificar als qui no estant d’acord amb una majoria enganyosa i de conveniència. Sempre parlen els mateixos i ja porten els seus deures fets. En l’última reunió els espavilats van proposar una votació per retornar els diners o no fer-ho a les persones que ho demanessin. En aquesta reunió, per coherència, vam votar en blanc. També, per no embolicar-ho més, no vam manifestar el nostre desacord en fer una votació absurda, per uns diners que no són del comitè. Per les continues queixes que ens arriben sobre aquest tema hem cregut necessari explicar-ho i demanar una normalitat, retornar els diners a qui ho demani.

Què passa a l’ACA?

Amb la que esta caient i amb el que pot venir, no es pot permetre en l’empresa pública més gran de Catalunya, amb més de 600 treballadors, més tonteries i pèrdues de temps. Com ja vam manifestar amb anterioritat, cal ser exigents. Avui, ja és imprescindible un canvi. Demanem un canvi que representi les diferents majories, perquè no només hi ha una.

La Junta d’Andalusia dóna gairebé 18 milions d'euros a CCOO, UGT i Unió Sindical Obrera, tots ells d'Andalusia.

Segons ha informat el Telenotícies de Intereconomía.

Imparable. Així és com continua José Antonio Griñán al capdavant de la Junta d'Andalusia amb les subvencions. Fent cas omís a la crisi, el cap de l'Executiu Andalús, segueix cuidant i de quina manera als sindicats UGT i CCOO i a la Confederació d'Empresaris d'Andalusia. Les noves dades deixen meridià que les vaques flaques no arriben a tots, almenys no al Servei d'Ocupació andalusa. Entre CCOO, UGT i la Unió Sindical Obrera, tots ells d'Andalusia, Griñán reparteix gairebé 18 milions d'euros.

Els empresaris andalusos tampoc surten mal parats amb més de 17 milions. En diferents partides però totes del mateix dia, les ajudes a UGT i CCOO d'Andalusia es repeteixen, aquesta vegada amb xifres astronòmiques. Cadascun es porta 4,2 milions d'euros. I és que per celebrar Sant Fernando Griñán no escatima. En el que portem de 2012 la junta porta gastats 82 milions d'euros en subvencions.

dissabte, 2 de juny del 2012


El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, ha publicat l'anunci d'informació pública de l'avantprojecte d'explotació d'obres per a la licitació del contracte administratiu de gestió i prestació del servei d'abastament d'aigua en Alta Ter–Llobregat. Segons informacions  la licitació parteix d'un pagament inicial de 400 M€.

Aigües Ter – Llobregat (ATLL) empresa pública responsable de l’abastament en alta, subministra aigua a les companyies que porten el recurs natural als usuaris finals; domicilis, hospitals, indústries i instal·lacions diverses.

No volem que l'empresa pública ATLL, amb diners i patrimoni públic es converteixi en una concessionària com les autopistes. L'aigua es nostre, és pública i ha de seguir sent gestionada des de l'administració pública.
La secció sindical de la Intersindical-CSC no dona suport a les accions del comitè d’empresa i als sindicats amb presencia al comitè de l’ACA, mentre vagin acompanyades de desqualificacions personals i insults a qualsevol persona.

Defensem i defensarem la llibertat d’expressió però no les males formes i amb mala educació. Els membres de la secció sindical de la I-CSC tenim  personalitat, identitat, opinió i crítica, però no som barruers ni mal educats.

DELOITE continua treballant a l'ACA

La Direcció de l'Agència Catalana de l'Aigua va comunicar a tot el personal, ahir dia 1 de juny, que l'empresa Deloitte continua treballant en l'estudi de reestructuració contractat. Per tant, a dia d'avui no hi ha presa cap decisió respecte a les actuacions que puguin derivar-se de les conclusions d'aquest, tal i com ja s'ha comunicat al Comitè d'Empresa. En el moment que hi hagi alguna novetat es comunicarà oportunament.

Diferents mitjans de comunicació han exposat en les últimes setmanes que possiblement l’Agència Catalana de l’Aigua seria la propera empresa pública que reduiria la seva plantilla, després de l’INCASOL.