dijous, 28 de juny del 2012

No a la privatització d'ATLL

La secció sindical de la CGT d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) ha elaborat un document per presentar al·legacions contràries a la seva previsible privatització. Des d’aquest espai donem el nostre suport a les companyes i companys de la Confederació General del Treball de Catalunya a Aigües Ter Llobregat.

Observacions a l’Avantprojecte d’explotació d’obres per a la licitació del contracte administratiu de gestió i prestació del servei d’abastament d’aigua en alta Ter-Llobregat.

1. La Directiva marc  de l’aigua de la Unió Europea considera que "El agua no es un bien comercial como los demás, sino un patrimonio que hay que proteger, defender y tratar como tal". (DIRECTIVA 2000/60/CE DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 23 d’octubre de 2000).

Amb l’anunci d’aquest avantprojecte la Generalitat de Catalunya  està iniciant el procés de mercantilització de l’aigua, un bé vital per als éssers humans que posarà en mans privades. L’empresari que obtingui el contracte objecte del present avantprojecte guanyarà, d’entrada, un benefici comercial del 11,5% que serà repercutit directament en el rebut de l’aigua dels consumidors/es. Un altre aspecte rellevant és l’augment desmesurat dels ingressos. En el primer any d’explotació la recaptació per la venda d’aigua passarà dels 71,5 M€ que rep actualment ATLL als 179,4 M€ que percebrà l’empresa privada que obtingui la concessió. Aquestes operacions econòmiques recollides a l’avantprojecte incrementaran el rebut de l’aigua al voltant d’un 50%.

2. L’Avantprojecte no dedica cap línia a la garantia de la conservació de tots els llocs de treball d’ATLL durant la concessió o subcontracta o la modalitat de contracte que decideixi finalment la Generalitat en aquest procés.

Tampoc fa cap esment a la garantia de la conservació dels drets contractuals, de remuneració total del salari, d’horari, de permisos, de vacances, en definitiva tots els drets dels que gaudeixen les treballadores i els treballadors d’ATLL en data d’avui.

No s’ha comunicat ni s’ha fet referència en l’Avantprojecte a la representació dels treballadors i les treballadores d’ATLL.

No s’ha deixat participar a les treballadores i els treballadors d’ATLL en el procés de decisions de canvi de gestió en matèria hídrica que tenen un impacte directe en la seva situació laboral.

Han estat deixats totalment de banda els  238 treballadors/es que hi ha actualment a ATLL.

NO A LA PRIVATITZACIÓ D’ATLL
SÍ A LA RETIRADA DE L’AVANTPROJECTE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada