dissabte, 25 de gener del 2014

La CSC signa el primer Conveni Col·lectiu del cicle integral de l'aigua de Catalunya

El passat divendres 24 de gener, es va signar el primer Conveni Col·lectiu del cicle integral de l'aigua de Catalunya, amb vigència per als anys 2014-2015, amb tres anys d'ultraactivitat pactada un cop decaigui aquest, amb un increment global de la massa salarial del 5%.
 
El conveni, que afecta a més de 6.000 treballadors i treballadores, ha estat rubricat per representants de la patronal i dels tres sindicats representatius del sector (CSC, CCOO i UGT).
 
El conveni el van signar els integrants de la mesa negociadora, Carles Sastre, Secretari general de la Confederació Sindical Catalana (CSC) i membre de la comissió negociadora, el Secretari general de CCOO i un representant d'UGT per la part social. Per part de la patronal la representació d'ASAC (Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya). Per part de l'administració catalana va assistir la Secretària del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, Àngels Pujols.
 
A la roda de premsa celebrada després de la signatura, Carles Sastre, Secretari general de la CSC, va fer èmfasi en la necessitat de "salvaguardar i reforçar la negociació col·lectiva" i va recordat que "arribar a signar aquest conveni ha comportat tres anys de feina ininterrompuda". Així mateix,  va recordar "que vetllar per l'aplicació i compliment del conveni serà una de les tasques més importants" a partir d'avui.
 
Per tancar la seva intervenció en la roda de premsa, Sastre va expressar que "confiem que aquest sigui el primer i últim conveni col·lectiu autonòmic que signem al sector" en una clara referència al procés democràtic cap a la independència que està tenint lloc a Catalunya.

divendres, 10 de gener del 2014

Entra en vigor la reducció dels tipus de contracte laboral

Els quatre contractes que ha fixat el Ministerio de Empleo y Seguridad Social són els següents: indefinit, temporal, de formació i aprenentatge i en pràctiques.
 
Aquest Ministeri va posar en marxa el dimecres 1 de gener, a través del Servicio Público de Ocupación Estatal (SEPE, abans conegut com a INEM), el nou sistema de simplificació administrativa dels models de contracte laboral, que passen de quaranta dos a quatre.
 
Paral·lelament, el Ministeri ha llançat també un assistent virtual, accessible a través del web del que servirà com a guia per a l'empresari o qui doni la feina cap al tipus de contracte desitjat.