divendres, 7 de març del 2014

COMUNICAT DE LA FSM AMB MOTIU DEL DIA DE LA DONA TREBALLADORA EL 8 DE MARÇ 2014


Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el Secretariat de la FSM saluda a les dones treballadores i expressa la seva solidaritat amb les lluites quotidianes pel millorament de les seves condicions de vida i de treball.

El moviment sindical classista internacional, els afiliats i amics de la FSM han participat en els esforços a cada país per enfortir el moviment de dones treballadores. Més comitès de dones s'han establert dins de les estructures dels sindicats en l'esperit de les resolucions de la 16º Congrés Sindical Mundial.

Segons el Pla d'Acció aprovat en la sessió del Consell Presidencial de la FSM a Roma, Itàlia el 14 -15 de febrer 2014, la FSM va decidir celebrar el 1er Congrés Mundial de la Dona Treballadora a la fi de 2014.

Anem a unir els nostres esforços en un Congrés Mundial, discutir les dificultats que enfrontem, debatre sobre l'evolució del moviment obrer, formar una plataforma conjunta de demandes i coordinar la nostra lluita per l'enfortiment del moviment de dones treballadores a nivell internacional, per asseure les bases per a majors avanços en els seus drets i conquestes.

Per al moviment sindical classista, per a la Federació Sindical Mundial, les lluites contra la doble explotació de les dones treballadores i les reformes antiobreres que augmenten les seves càrregues, la lluites per la satisfacció de les necessitats contemporànies de les dones treballadores han estat sempre una prioritat.

La FSM enfortirà la seva lluita per:

• Plena ocupació, treballs ben remunerats i de qualitat i el ple respecte dels drets laborals

• Accés equitatiu a l'educació, el desenvolupament de la modernització i la formació professional.

• Desenvolupar programes de formació sindical sobre la igualtat de gènere en el lloc de treball.

• Informar a les dones treballadores per les lleis i convenis internacionals relacionats amb el gènere, per explicar-los sobre els seus drets legals i per ajudar-los a garantir el seu compliment, incloent l'assessorament legal en cas de la presentació de demandes en contra de violacions dels drets laborals i per a la supervisió dels convenis de la OIT.

• Promoure la capacitat dels sindicats d'incloure a les dones treballadores i la qüestió de gènere en el procés de negociació col·lectiva i en les polítiques de gestió sindical.

• Promoure la ratificació i aplicació de la Convenció sobre l'Eliminació de Totes les Formes de Discriminació contra la Dona i els convenis internacionals relacionats amb la igualtat de gènere. (Convenis 100, 111, 156, 183 i uns altres).

• Recolzar l'adopció dels convenis internacionals sobre la protecció de les treballadores domèstiques i promoure la seva ratificació.

• Promoure legislacions nacionals contra la discriminació de gènere i el desenvolupament d'accions encaminades a fer front a les desigualtats.

• Promoure mesures que poden ajudar a tots els treballadors (homes i dones) balancejar les seves responsabilitats de treball i de la família i promoure una participació més equitativa de les tasques.

• Exigir que els governs facin esforços d'oferir més serveis de qualitat en guarderies i d'atenció a les persones majors.

• Desenvolupar campanyes de consciència, defensa i promoció dels avantatges de la igualtat de gènere al món laboral en el marc de les activitats del Primer de Maig, Dia Internacional de la Dona Treballadora i altres esdeveniments i conferències importants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada