dilluns, 20 de maig del 2013

23 de maig, mobilitzacions en defensa dels drets laborals i els convenis col·lectius

El proper dijous 23 de maig, es duran a terme mobilitzacions i vagues en defensa dels drets laborals i contra el bloqueig de la negociació col·lectiva. La Intersindical-CSC -sota el lema "Defensem la negociació col·lectiva! Volem un marc laboral per a l'estat propi"- hi dóna suport i convoca l'afiliació i simpatitzants a participar de les vagues sectorials i mobilitzacions que es duran a terme arreu del territori.

A Barcelona, la convocatòria és a Gran Via/Balmes (davant l'ICS) a les 17.30 hores.

Des d'
aquest enllaç podeu accedir a l'espai web al qual hi trobareu material gràfic per a difondre i un document d'utilitat per a respondre els dubtes existents sobre el concepte d'ultractivitat i les conseqüències de l'entrada en vigor del Real Decreto Ley 3/2012 el proper 7 de juliol. Aquesta reforma conté una càrrega de profunditat de gran abast: la fi de la ultractivitat dels convenis col·lectius.

El 30% dels convenis en ultractivitat decauen i es passa al conveni d'àmbit superior, en molts casos també amb la ultractivitat caducada. A Catalunya 350 convenis podrien perdre la seva vigència el 7 de juliol, cosa que deixaria centenars de milers de treballadors i treballadores sense regulació sobre salaris (possibilitat de percebre el salari mínim interprofessional...), jornada laboral, vacances... Entre els sectors afectats destaquen el del metall i de transports.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada