divendres, 8 de febrer del 2013

Insult a la intel·ligència i manipulació a l'ACA


Avui en la reunió mantinguda amb la direcció de la Divisió de Recursos Humans de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), els representants dels treballadors dels sindicats CATAC, UGT i CCOO, han perdut els papers i ja no tenen arguments.
 
El nostre representant, membre del comitè intercentres i del comitè d’empresa de Barcelona ha manifestat que davant del pacte que estan negociant amb la direcció de l’empresa “no fer un ERO a canvi de renunciar a la demanda presentada sobre l’IPC de l’any 2010” és incomprensible que es demanin millores pròpies de la negociació del conveni col·lectiu. Una negociació suspesa a instàncies dels tres sindicats abans esmentats, amb l’acceptació dels representants de l’empresa.
 
També, ha esmentat que treballadores i treballadors dels centres de Barcelona i de les demarcacions, han demanat que es traslladi al gerent que tothom no és igual i que hi ha varies opinions en l’empresa. Amb paraules del nostre representant “hi ha intel·ligència més enllà”.
 
En relació a les propostes, fins al moment desconegudes formalment, ha comentat que sembla “la carta a los Reyes Magos de Oriente”.  No es pot entendre que davant d’una proposta d’estabilitat laboral al llarg de quatre anys es vulgui vestir amb teletreball i llicències per tal que el personal accepti en el referèndum el pacte amb l’empresa.
 
La demanda es va presentar amb la conformitat de tots els sindicats i ha estat suspesa varies vegades sense consensuar i explicar les conseqüències amb efectes de terminis al col·lectiu treballador.
 
Les propostes dels tres sindicats d’acompanyament, no pal·lien les retallades que el col·lectiu treballador esta patint. Són fruit d’interessos particulars i sindicals. El personal no ha participat, opinat o proposat cap aspecte dels que fan veure davant dels representants de l’empresa, que són fruit d’una gran participació.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua fa molt temps que te el conveni col·lectiu denunciat, caducat, desfasat i aturat.
 
Després d’un tracte impropi pels qui representen a altres persones, amb males formes, mala educació, burles grotesques i la manca de lideratge de la persona responsable del Recursos Humans de l’ACA, el nostre representant s’ha aixecat de la reunió.
 
Fins avui, els representants legals dels treballadors, de la nostra secció sindical, no han tingut accés a tota la documentació com la resta de representants. No entenem que davant d’una negociació d’aquest calibre, transcendental i amb un valor astronòmic per l’ACA en moments financers tant delicats, no es faciliti a tots els sindicats la mateixa informació.
 
Per altra banda, és una desconsideració a tot el personal voler vendre quelcom davant d’uns diners que pertocava cobrar d’acord amb el tercer conveni col·lectiu, abans de l’entrada en vigor de les retallades salarials imposades. En qualsevol cas, ja que afecta a les butxaques de cadascú, a la seva vida laboral i personal, primer s’ha d’escoltar la opinió de tothom i respectar-la. Un insult a la intel·ligència.
 
Les formes, la manca d’educació i de transparència mostren un cop més el vertader tarannà d’aquells que s’amaguen darrere de llistes, recullen signatures per tapar els seus embolics, venen unitat sindical, samarretes i s’apunten a plataformes per sortir als diaris, oblidant-se de la seva principal obligació: representar a tot el personal i defendre els interessos de totes i tots,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada