dijous, 22 de novembre del 2012

El sindicat català, obté la totalitat dels delegats a les eleccions sindicals de SOREA-Tarragona



La Intersindical-CSC obté la totalitat dels 9 delegats de SOREA-Tarragona i es consolida com a sindicat majoritari del sector.

A les eleccions celebrades ahir, 21 de novembre, a l'empresa Sorea de Tarragona, amb una plantilla de 150 treballadors, la Intersindical-CSC ha obtingut la totalitat dels 9 delegats a escollir. Els comicis han comptat amb una participació del 65% del cens.

Amb aquests 9 delegats la Intersindical-CSC es confirma com a central sindical majoritària del sector d'aigües a les comarques tarragonines.

Felicitem els companys i les companyes de Sorea Tarragona.

dimarts, 20 de novembre del 2012

Els sindicats majoritaris a l'ACA sense rumb i a la deriva


En l’acta de la sessió número 7 de 2012, de 26 de setembre de 2012, del Comitè Intercentres de l’ACA, amb representants de CATAC, CCOO, UGT i I-CSC, en el punt 2 de l’ordre del dia sobre l’acomiadament col·lectiu, diu “Es ratifica l’acord que la línia de defensa la portarà el Col·lectiu Ronda, cada una de les seccions sindicals dels sindicats amb representació a l’ACA podrà aportar un assessor a  les reunions, si el seu sindicat ho creu convenient. Els assessors han de ser advocats laboralistes. Catac manifesta que en principi no aportarà cap assessor, tot i que es reserva el dret.”
 
La secció sindical de la I-CSC, no ha estat mai d’acord ni tampoc ha ratificat en cap sessió del Comitè Intercentres de l’Agència Catalana de l’Aigua, que els assessors hagin de ser advocats laboralistes. Per la senzilla raó que ningú ha de decidir, coaccionar, menysprear o vulnerar els drets de ningú, ja siguin persones, organismes, institucions, organitzacions o associacions.
 
A l’Agència Catalana de l’Aigua és habitual des de fa alguns anys, difondre calumnies en contra d’aquelles persones que pensen diferent, tenen altres idees o senzillament tenen alternatives a les establertes. Missatges de correu electrònic massius, actes de reunions, assemblees i comunicacions. Armes perfectes per difondre la por.
 
És fa creure al col·lectiu treballador que tot allò que no esta d’acord amb la línia imposada per les tres organitzacions sindicals tradicionals amb connivència amb el partit polític al capdavant de l’empresa, és dolent.
 
Ambigüitats, secretisme, manca d’informació, falta de transparència, manipulació i mentides.
 
Tot i amb això, sembla que no tenen suficient. No hi ha cap acta que reflecteixi de manera fidedigna tot el transcurs i les intervencions de tots els representants en les seves reunions. En funció de l’organització sindical i la persona, s’interpreta de manera positiva o negativa, es desqualifica o menysprea la intervenció, comentari o explicació.
 
Demanem al Col·lectiu Ronda que faci la seva feina i a les altres organitzacions sindicals (CATAC; CCOO i UGT) que retornin els diners aportats a les persones acomiadades, ja que no necessiten cap tipus de defensa legal. La contractació inicial del Col·lectiu Ronda va suposar fa un any, un dessenbolssamnet de més de 35.000 € per la defensa d'un ERO que no s'ha dut a terme a l'ACA.
 
La secció sindical de la I-CSC prendrà les consideracions necessàries, les millors decisions i les línies d’actuació oportunes quan cregui convenient en benefici de tot el col·lectiu.

 

dilluns, 12 de novembre del 2012

14 raons per fer vaga general el 14N



    1. Atur desbocat: 900.000 persones sense feina a Catalunya, 1.700.000 si afegim al País Valencià i les Illes Balears, i 100.000 llars sense cap ingrés.

    2. Nivell de pobresa alarmant: el 30% de la població catalana està en risc de pobresa o exclusió social.

    3. Augment de la pobresa entre els que tenen feina. Es retallen salaris i condicions laborals i augmenta la precarietat de treballadores i treballadors públics i privats.

    4. La reforma laboral del PP trenca les regles de joc en les relacions laborals: acomiadaments fàcils i barats, convenis bloquejats i prolongacions de jornades.

    5. El jovent no té futur a Catalunya. El 53% de joves estan sense feina i més de 10.000 han emigrat a l'estranger.

  6. Menys recursos per a investigació: a les persones investigadores se les obliga a emigrar i es prescindeix de la generació millor preparada.

  7. Més retallades en educació: 6.000 llocs de treball menys i 20.000 alumnes més, augment de taxes a la universitat i a l'FP, menys beques menjador i menys pressupost per a escoles bressol.

  8. Sanitat més cara i en pitjors condicions: l'euro per recepta a Catalunya, el re-copagament sanitari i l'augment del 45% de les llistes d'espera.

  9. Criminalització de les persones que reben prestacions o subsidis: retallada i enduriment de l'accés a la prestació d'atur i la renda mínima d'inserció.

10. El rescat de l’estat espanyol només agreujarà aquesta situació a la qual ens ha portat la política d'austeritat: més atur, retallada de pensions, retallada de prestacions d'atur, més pobresa, més interessos per pagar als especuladors. Més desigualtats fiscals: s'apuja l'IVA i els preus dels serveis bàsics i es castiga el treball autònom, mentre s'amnistien els defraudadors i no es fan pagar impostos als especuladors financers.

11. Milers de persones que perden l'habitatge i els estalvis mentre es donen diners al sistema financer sense que paguin els responsables.

12. S'ofega la cultura amb més retallades i es mercantilitza la creativitat.

13. Es reprimeix la protesta i es retallen perillosament les llibertats democràtiques.

14. Es reprimeix la protesta i es retallen perillosament les llibertats democràtiques.


Declaració conjunta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els sindicats convocants de la Vaga General 14 N.


El passat dia 7 de novembre, es va fer pública la declaració conjunta de l’ANC i els sindicats convocants de la Vaga General 14 N: CCOO, UGT, USOC i la Intersindical-CSC.
 
Els sindicats reunits i l’ANC, des dels valors de la llibertat, la dignitat, la democràcia de base i la justícia social, afirmen que és imprescindible conjuminar esforços per tal d’afrontar la greu crisi social i nacional que afecta el país.
 
En aquesta declaració s’acorda “fer reconeixement públic de la necessitat de fonamentar en el principi del Dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten i demanden”.
 
L’ANC donarà suport a la convocatòria dels sindicats catalans i fa una crida a la mobilització ciutadana el 14 N com a un dia de Vaga Nacional, General i Social i que ha estat convocada en als països del sud d’Europa i a la qual Catalunya s’hi incorpora plenament des de la seva realitat nacional.

dimecres, 7 de novembre del 2012

Marxa contra les retallades


Intersindical-CSC dóna suport a la manifestació convocada per la Plataforma Sindical Unitària de Catalunya i us convoca DIJOUS 8 DE NOVEMBRE a les 17.30 davant de la Delegación del Gobierno (carrer Mallorca cantonada Llúria). Des d’aquí, la marxa contra les retallades arribarà fins a la Plaça Sant Jaume.
 
La Intersindical-CSC manifesta el seu rebuig a les polítiques dels governs i de les administracions que sota l’aixopluc de la reducció del dèficit imposada per la dictadura del mon financer estan desmantellant els serveis públics i l’Estat del Benestar. Cal un canvi radical en les polítiques públiques, econòmiques i sociolaborals.
 
La Intersindical-CSC creu en un estat de justícia social i això passa per la defensa aferrissada dels serveis públics i de l’Estat del Benestar dotats amb els recursos humans i econòmics suficients i necessaris per ajudar als més necessitats en temps de crisi.
 
Així mateix, és en aquest context que també volem denunciar el dèficit fiscal que pateix Catalunya i que agreuja encara més la insuficiència de recursos per fer front a la crisi. Al nostre parer la lluita social i la lluita nacional són dos elements inseparables i irrenunciables.
 
Considerem aquesta marxa com un acte més del calendari que ens ha de portar a la jornada d’acció i solidaritat d’àmbit europeu del 14N que al nostre país es traduirà en forma de Vaga General de la qual la Intersindical-CSC és una de les organitzacions convocants.
 
FEM-LOS FRONT!
VINE A LA MARXA CONTRA LES RETALLADES!

dilluns, 5 de novembre del 2012

Convocatòria de vaga general


El Secretariat Nacional de la Intersindical-CSC, en reunió del dia 23 d’octubre, va decidir convocar una vaga general que afectarà a totes les activitats desenvolupades pels treballadors i treballadores d’empreses privades i pels empleats i empleades del sector públic, amb vincle funcionariat, estatutari o laboral, en l’àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de Catalunya.
 
La vaga convocada tindrà lloc el dia 14 de novembre de 2012, començant a les 00:00 hores i acabant a les 24:00 hores.
 
Pel que fa l'exposició de motius de l’escrit de convocatòria de vaga pel proper 14 de novembre, presentat a la Conselleria d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ressaltem els punts següents:
 
Cada persona en atur és una raó per anar a la Vaga General; tenim 840.000 raons a Catalunya per anar a la Vaga General, 1.700.000 raons si afegim el País Valencià i les Illes Balears.
 
Els objectius d'aquesta convocatòria de Vaga General són els següents:
 
1. - La retirada del projecte de pressupostos per al 2013 presentada al Parlament Espanyol.
 
2. - Manifestar el rebuig a les mesures i polítiques adoptades pels diferents governs i administracions en relació a la crisi, i denunciar la seva ineficàcia i caràcter antisocial.
 
3. - Manifestar el rebuig al desmantellament dels Serveis Públics i de les estructures de l’Estat del Benestar.
 
4. - Rebutjar i denunciar la massiva destrucció d'ocupació i increment de la precarietat propiciades i materialitzades per part dels poders econòmics i empresarials.
 
5. - Forçar un canvi radical de les polítiques públiques, econòmiques i sociolaborals. Exigim un Marc Català de Relacions Laborals i de Protecció Social.
 
Aquest brutal atac als nostres drets exigeix respostes contundents de rebuig i de mobilització social. I fa cada cop més necessari la construcció d’un Marc Català de Relacions Laborals i de Protecció Social, per a governar-nos nosaltres mateixos i evitar el desastre al que ens estan conduint des de Madrid i Brussel·les.
 
Per aquests motius, la Intersindical-CSC ha acordat convocar una vaga general a Catalunya el proper dia 14 de novembre de 2012, per dignitat de classe i amb el convenciment de que només així podrem aturar a aquest Govern i als interessos del capital depredador que defensa.

divendres, 2 de novembre del 2012

El Govern facilita els acomiadaments col·lectius en l'Administració

Agències

La nova norma rebaixa al 5% la caiguda en les transferències que permetrà reduir plantilla.
El reglament estipula que el mínim de negociació en els ERO serà de tres reunions

El Govern vol reduir la plantilla d'empleats públics i fer-ho de la forma més ràpida possible. Pel que s'ha posat a la tasca. Des d'avui serà possible treure endavant acomiadaments col·lectius en l'Administració quan les transferències a Ajuntaments o comunitats autònomes baixin un 5% en un any o un 7% durant dos exercicis. Així mateix, podran reduir plantilla els ens, organismes o entitats públiques les aportacions pressupostàries de les quals sofreixin el mateix descens, segons publica el BOE. Al costat d'això, l'administració pública en el qual s'integra el departament o ens que opti per un acomiadament col·lectiu hauran d'haver tancat l'any anterior amb dèficit, una condició que avui dia compleixen gairebé totes.
L'Executiu va donar el primer pas per facilitar les rescissions de contractes entre els empleats públics en la reforma laboral, que permet per tots els inclosos en expedients de regulació una indemnització mínima de 20 dies per any treballat i 12 mensualitats. Fins llavors, hi havia un debat sobre si es podien fer acomiadaments col·lectius en l'Administració. La reforma, no obstant això, va acabar amb ell en definir com a causa econòmica la “insuficiència pressupostària”. El BOE ha publicat el reglament dels expedients de regulació d'ocupació i en ell es defineix aquest concepte com la baixada de transferències, crèdits o aportacions patrimonials anuals del 5% o biennals del 7%. També es considerarà insuficiència “les minoracions efectuades al pressupost inicial”, és a dir, les retallades sobrevingudes que arribin via Brussel·les, com els quals va haver-hi al juliol passat.

La versió definitiva del reglament publicat és més dura que l'original. En l'esborrany que es va remetre al Consell d'Estat a l'estiu, es considerava com a causa d'acomiadament col·lectiu la reducció del 10% de les transferències. Ara aquest requisit es facilita encara més en rebaixar el llistó al 5% anual.
Aquest reglament no afecta als tres milions d'empleats de l'Administració. Cal tenir en compte que els funcionaris no es regeixen per l'Estatut dels Treballadors, sinó pel de la Funció Pública. La norma recau sobre el col·lectiu conegut com a personal laboral contractat, uns 700.000 empleats, segons el Ministeri d'Administracions Públiques, i als assalariats d'empreses amb més del 50% del capital públic, un grup d'uns 140.000 treballadors.
El reglament que es publica avui arriba més de vuit mesos després d'aprovada la reforma i després d'un periple complicat. El primer esborrany estava llest a la primavera i es va remetre al Consell d'Estat. Però llavors ho va reclamar el Ministeri d'Administracions Públiques per definir la “insuficiència pressupostària”.
 
Després ha hagut de passar tots els tràmits una altra vegada -consulta amb els agents socials i Consell d'Estat- fins que ha vist la llum. I en cada pas que ha donat, s'ha endurit per als empleats públics.
A més de la definició de les causes dels acomiadaments col·lectius en l'Administració, el reglament també aclareix com han de desenvolupar-se els expedients de regulació d'ocupació, siguin del tipus que siguin (acomiadaments col·lectius, suspensions temporals d'ocupació, reducció de jornada i sou). Es detalla la documentació que les empreses han de presentar per justificar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) o s'obliga al fet que en el temps obligat de negociació (un mes en les empreses de més de 50 treballadors) hi hagi almenys tres reunions entre els representants dels treballadors i l'empresari.
Al costat d'aquest decret, el BOE també publica la norma perquè les empreses en beneficis paguin al Tresor Públic part del cost dels ERO que incloguin a treballadors de més de 50 anys.