dilluns, 23 de juliol del 2012

Incendi a l'Alt Empordà



El nostre condol a les famílies de les víctimes de l’incendi de l’Alt Empordà.

Agraïment a tots els professionals que treballen per la extinció de l’incendi.

El nostre reconeixement per la gran tasca al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Gràcies als professionals de TV3.



El nostre suport a tots els municipis afectats i desitgem que aquest devastador i brutal incendi es pugui controlar al mes aviat possible.

dijous, 19 de juliol del 2012

Marxa unitària pel centre de Barcelona





La capçalera de la manifestació d'aquest dijous a Barcelona ha ofert una imatge històrica d'unitat sindical.

Milers de persones es manifesten contra les retallades de Rajoy.

Els sindicats convoquen una marxa unitària pel centre de Barcelona.

Avisen que aquesta és la primera d'una sèrie de mobilitzacions contra les mesures d'austeritat i no descarten una vaga general a la tardor.

Milers de persones (400.000 segons els organitzadors) s'han manifestat aquest dijous a la tarda pel centre de Barcelona per protestar contra les retallades aprovades pel govern espanyol en una manifestació unitària convocada pels sindicats. Representants de les diferents centrals han coincidit en considerar que la mobilització d'avui és la primera d'una sèrie de protestes prèvies a una vaga general a la tardor.

Els primers manifestants s'han concentrat a partir de les sis de la tarda davant la seu de CDC al carrer còrsega convocats pel sindicat CGT. Allà, centenars de persones han protagonitzat una xiulada de 20 minuts i després han començat una marxa pel carrer Pau Claris fins al punt de trobada de la manifestació unitària, la plaça Urquinaona. La portaveu d'aquest sindicat a Barcelona, Eva Sánchez, ha dit que la manifestació d'avui és l'avantsala de motes protestes més per aturar les retallades impulsades pel PP. En aquest sentit, ha assenyalat que el seu “horitzó és tornar a convocar una vaga general” de cara al setembre.

La manifestació unitària de tots els sindicats ha transcorregut de manera pacífica entre la plaça Urquinaona i el Pla de Palau, amb la participació de col·lectius tant diversos com bombers, policies, aturats, pensionistes, artistes, estudiants i molts altres. En total, s'han manifestat unes 400.000 persones, segons els convocants.

Primera onada de protestes

Els líders sindicals han denunciat que les darreres mesures del govern espanyol afecten a tots els ciutadans, però especialment els sectors més vulnerables. Per aquest motiu, han cridat a una “mobilització permanent” contra la “vulneració de l'estat del benestar i la democràcia”.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha indicat que la intenció dels sindicats és mantenir la seva lluita contra les retallades i ha avançat que hi haurà més mobilitzacions abans d'una vaga general, perquè és millor que aquesta “agafi al govern per sorpresa”. Segons els líders sindicals, les manifestacions d'avui són “la primera d'una onada contínua de protestes” i no descarten la convocatòria d'una vaga general per a la tardor.

Consulta popular

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha alertat que “la democràcia està en joc”, ja que el govern espanyol està legislant “al marge del seu programa electoral” i això fractura el “contracte democràtic” entre els ciutadans i els seus dirigents. També ha assenyalat que les retallades han generat “el rebuig d'una amplíssima majoria social”, ja que “castiguen les persones que viuen de l'atur i a pensionistes, mentre deixa incòlumes les grans fortunes. Gallego ha recordat que la gent “ha de parlar” sobre aquestes “mesures regressives” i ha reclamat que es faci un referèndum sobre les retallades. “Si no el volen fer legalment, el farem il·legalment”, ha advertit.

Àlvarez s'ha sumat a la idea de la consulta popular perquè “la ciutadania triï quines polítiques vol”. El sindicalista ha avançat que continuaran convocant mobilitzacions per reclamar aquest referèndum i que recolliran signatures a tot Catalunya per sumar adhesions a la consulta. “Aquest govern és indecent perquè no negocia i fa el contrari del que va prometre, ja que cap retallada estava al seu programa”, ha reblat.

Els dos líders sindicals també han alertat que les mesures de l'executiu de Mariano Rajoy són “econòmicament irracionals”. Al seu parer, no serviran per a sortir de la crisi, “sinó que deprimiran la demanda interna i abocaran les petites i mitjanes empreses al tancament”.

Finalment, la líder del sindicat USOC, Antònia Gil, ha sostingut que les polítiques del govern espanyol “es descarreguen en les capes més febles de la societat” i que no s'ha aplicat cap mesura d'estímul del consum o de creació de llocs de treball. De la mateixa manera que els seus homòlegs, Gil ha emplaçat a la ciutadania a seguir amb les protestes i no ha descartat la vaga general per a la pròxima tardor.

Manifestacions multitudinàries a tot el país

Més de 7.000 persones han sortit al carrer aquest dijous a la tarda a Girona per protestar contra la pujada de l'IVA i les noves retallades del govern espanyol. La manifestació multitudinària ha aplegat una gran varietat d'entitats socials, organitzacions, sindicats, partits polítics i diversos col·lectius com bombers o policies que han recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat. Els líders sindicals han denunciat que les noves retallades són “el cop de destral més greu de la història de la democràcia” i han afirmat que el govern de Mariano Rajoy és “impopular i il·legítim”.

A Tarragona han estat més de 10.000 les persones que s'han concentrat aquest dijous a la tarda per manifestar el seu rebuig a les noves mesures de l'executiu del PP. Minuts després de dos quarts de vuit la manifestació ha sortit de la plaça Imperial Tàrraco i s'ha dirigit fins al centre de la ciutat. Durant el recorregut, que s'ha celebrat sense cap tipus d'incident destacat, s'han vist rètols i sentit crits en contra del govern de Mariano Rajoy i de CiU. La manifestació ha acabat a la plaça de la Font, on els diferents portaveus de sindicats, plataformes i associacions han llegit un comunicat conjunt en contra de l'augment de l'IVA, la pèrdua paga extraordinària de Nadal dels treballadors públics o l'increment de les taxes universitàries.

La manifestació convocada pels sindicats també ha aplegat milers de persones a Lleida (4.000 persones segons els sindicats i 3.000 segons la Guàrdia Urbana). Els participants en la protesta han sortit des de davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida, han continuant per Rambla Ferran en direcció a l'estació de trens, han pujat per Democràcia, han seguit pel carrer Magdalena i abans d'arribar a la plaça Sant Joan han tornat a baixar cap a Rambla Ferran, on els líders sindicalistes han fet una crida a una vaga general per a l'octubre.

Milers de persones es manifesten a Barcelona

Milers de persones s'han manifestat aquest dijous en el centre de Barcelona en una marxa contra les mesures aprovades el divendres pel Govern.
La manifestació, que ha començat a les 19.30 en plaça Urquinaona i ha acabat al Pla de Palau, ha anat encapçalada per uns 200 bombers, encara que la capçalera oficial dels sindicats CCOO, UGT, USOC, Intersindical-CSC, CGT i CSI-F anava uns metres enrere amb el lema “No callem. Defensem els nostres drets”.

dijous, 5 de juliol del 2012

Ajustaments i embolics a l'ACA

No som part del problema, som part de la solució. Existeix una campanya de desprestigi, impulsada per un sector de sindicalistes en contra dels que creuen amb la democràcia, la llibertat d’expressió i tots aquells valors que ens fan diferents.

Les mesures d’ajustament en les condicions laborals son sempre mesures destinades a deteriorar la nostra economia, la nostra imatge i la nostra dignitat. Però, hi ha algú que sempre vol treure profit de circumstàncies adverses i acaparar protagonisme.

No hem acceptat, no acceptem ni acceptarem mai, la manipulació i la manca d’informació. Per això, seguim informant i expressem la nostra opinió lliurament.

El passat dia 2 de juliol, representants de l’empresa van presentar a membres dels quatre sindicats amb presència al comitè d’empresa, el procés de mobilitat interna del servei de telefonia de l’ACA.

Segons ens van comunicar, degut a la greu situació econòmica de l’ACA i per valoritzar els recursos interns s’ha decidit que el servei de telefonia es realitzarà amb treballadors propis a partir de dia 1 d’octubre de 2012.

Els representants de l’empresa van explicar, que s’ofereix a tres persones del grup professional 3 administratiu, la possibilitat de desenvolupar les funcions d’atenció telefònica de primer nivell. Un cop finalitzat el termini de presentació de les candidatures es realitzarà el test 16PF i una entrevista amb la participació dels sindicats.

Què és el test 16PF? Una de les proves més utilitzades en l'avaluació de la personalitat, l'Inventari de personalitat de 16 factors de Cattell.

Durant la reunió representants de la CATAC, van manifestar que al llarg d’alguns anys havien demanat que les persones de l’empresa externa que presten el servei de telefonia formessin part de la plantilla de l’empresa.

També, les representants d’UGT van demanar que es fes extensiu a les treballadores i treballadors del grup professional 4 administratiu especialista.

El representant de la Intersindical-CSC va demanar què en aquesta mobilitat interna es comptes amb el col·lectiu del grup professional 2 auxiliar administratiu.

En un principi les tres grans formacions sindicals van demanar que a la reunió assistissin els membres de la comissió de concursos i de la Borsa de Treball. Finalment, com sempre, la reunió va ser multitudinària (11 persones).

Desprès de la publicació de l’inici del procés de mobilitat interna, mitjançant un correu electrònic, la comissió d’informació als treballadors, comunica a tot el col·lectiu què es tracta d’un concurs encobert. La secció sindical de la I-CSC, encara que forma part d’aquesta comissió, no estava assabentada del comunicat als treballadors.

Com ja és habitual, fan el que volen, trepitjant normes, estatuts, reglaments, protocols, lleis i el que faci falta.

Penós!