dimarts, 20 de novembre del 2012

Els sindicats majoritaris a l'ACA sense rumb i a la deriva


En l’acta de la sessió número 7 de 2012, de 26 de setembre de 2012, del Comitè Intercentres de l’ACA, amb representants de CATAC, CCOO, UGT i I-CSC, en el punt 2 de l’ordre del dia sobre l’acomiadament col·lectiu, diu “Es ratifica l’acord que la línia de defensa la portarà el Col·lectiu Ronda, cada una de les seccions sindicals dels sindicats amb representació a l’ACA podrà aportar un assessor a  les reunions, si el seu sindicat ho creu convenient. Els assessors han de ser advocats laboralistes. Catac manifesta que en principi no aportarà cap assessor, tot i que es reserva el dret.”
 
La secció sindical de la I-CSC, no ha estat mai d’acord ni tampoc ha ratificat en cap sessió del Comitè Intercentres de l’Agència Catalana de l’Aigua, que els assessors hagin de ser advocats laboralistes. Per la senzilla raó que ningú ha de decidir, coaccionar, menysprear o vulnerar els drets de ningú, ja siguin persones, organismes, institucions, organitzacions o associacions.
 
A l’Agència Catalana de l’Aigua és habitual des de fa alguns anys, difondre calumnies en contra d’aquelles persones que pensen diferent, tenen altres idees o senzillament tenen alternatives a les establertes. Missatges de correu electrònic massius, actes de reunions, assemblees i comunicacions. Armes perfectes per difondre la por.
 
És fa creure al col·lectiu treballador que tot allò que no esta d’acord amb la línia imposada per les tres organitzacions sindicals tradicionals amb connivència amb el partit polític al capdavant de l’empresa, és dolent.
 
Ambigüitats, secretisme, manca d’informació, falta de transparència, manipulació i mentides.
 
Tot i amb això, sembla que no tenen suficient. No hi ha cap acta que reflecteixi de manera fidedigna tot el transcurs i les intervencions de tots els representants en les seves reunions. En funció de l’organització sindical i la persona, s’interpreta de manera positiva o negativa, es desqualifica o menysprea la intervenció, comentari o explicació.
 
Demanem al Col·lectiu Ronda que faci la seva feina i a les altres organitzacions sindicals (CATAC; CCOO i UGT) que retornin els diners aportats a les persones acomiadades, ja que no necessiten cap tipus de defensa legal. La contractació inicial del Col·lectiu Ronda va suposar fa un any, un dessenbolssamnet de més de 35.000 € per la defensa d'un ERO que no s'ha dut a terme a l'ACA.
 
La secció sindical de la I-CSC prendrà les consideracions necessàries, les millors decisions i les línies d’actuació oportunes quan cregui convenient en benefici de tot el col·lectiu.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada