divendres, 2 de novembre del 2012

El Govern facilita els acomiadaments col·lectius en l'Administració

Agències

La nova norma rebaixa al 5% la caiguda en les transferències que permetrà reduir plantilla.
El reglament estipula que el mínim de negociació en els ERO serà de tres reunions

El Govern vol reduir la plantilla d'empleats públics i fer-ho de la forma més ràpida possible. Pel que s'ha posat a la tasca. Des d'avui serà possible treure endavant acomiadaments col·lectius en l'Administració quan les transferències a Ajuntaments o comunitats autònomes baixin un 5% en un any o un 7% durant dos exercicis. Així mateix, podran reduir plantilla els ens, organismes o entitats públiques les aportacions pressupostàries de les quals sofreixin el mateix descens, segons publica el BOE. Al costat d'això, l'administració pública en el qual s'integra el departament o ens que opti per un acomiadament col·lectiu hauran d'haver tancat l'any anterior amb dèficit, una condició que avui dia compleixen gairebé totes.
L'Executiu va donar el primer pas per facilitar les rescissions de contractes entre els empleats públics en la reforma laboral, que permet per tots els inclosos en expedients de regulació una indemnització mínima de 20 dies per any treballat i 12 mensualitats. Fins llavors, hi havia un debat sobre si es podien fer acomiadaments col·lectius en l'Administració. La reforma, no obstant això, va acabar amb ell en definir com a causa econòmica la “insuficiència pressupostària”. El BOE ha publicat el reglament dels expedients de regulació d'ocupació i en ell es defineix aquest concepte com la baixada de transferències, crèdits o aportacions patrimonials anuals del 5% o biennals del 7%. També es considerarà insuficiència “les minoracions efectuades al pressupost inicial”, és a dir, les retallades sobrevingudes que arribin via Brussel·les, com els quals va haver-hi al juliol passat.

La versió definitiva del reglament publicat és més dura que l'original. En l'esborrany que es va remetre al Consell d'Estat a l'estiu, es considerava com a causa d'acomiadament col·lectiu la reducció del 10% de les transferències. Ara aquest requisit es facilita encara més en rebaixar el llistó al 5% anual.
Aquest reglament no afecta als tres milions d'empleats de l'Administració. Cal tenir en compte que els funcionaris no es regeixen per l'Estatut dels Treballadors, sinó pel de la Funció Pública. La norma recau sobre el col·lectiu conegut com a personal laboral contractat, uns 700.000 empleats, segons el Ministeri d'Administracions Públiques, i als assalariats d'empreses amb més del 50% del capital públic, un grup d'uns 140.000 treballadors.
El reglament que es publica avui arriba més de vuit mesos després d'aprovada la reforma i després d'un periple complicat. El primer esborrany estava llest a la primavera i es va remetre al Consell d'Estat. Però llavors ho va reclamar el Ministeri d'Administracions Públiques per definir la “insuficiència pressupostària”.
 
Després ha hagut de passar tots els tràmits una altra vegada -consulta amb els agents socials i Consell d'Estat- fins que ha vist la llum. I en cada pas que ha donat, s'ha endurit per als empleats públics.
A més de la definició de les causes dels acomiadaments col·lectius en l'Administració, el reglament també aclareix com han de desenvolupar-se els expedients de regulació d'ocupació, siguin del tipus que siguin (acomiadaments col·lectius, suspensions temporals d'ocupació, reducció de jornada i sou). Es detalla la documentació que les empreses han de presentar per justificar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) o s'obliga al fet que en el temps obligat de negociació (un mes en les empreses de més de 50 treballadors) hi hagi almenys tres reunions entre els representants dels treballadors i l'empresari.
Al costat d'aquest decret, el BOE també publica la norma perquè les empreses en beneficis paguin al Tresor Públic part del cost dels ERO que incloguin a treballadors de més de 50 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada