dimarts, 9 d’octubre del 2012

WWF demostra com les clavegueres aboquen directament a Doñana


WWF denuncia, a través d'impactants imatges, la contaminació d'un dels principals rierols que nodreix les marismas de Doñana. Tres municipis aboquen diàriament a l'espai natural 5 milions de litres d'aigües residuals sense depurar, l'equivalent a 2 piscines olímpiques al dia.

Més de 40.000 habitants dels municipis de Almonte, Bollullos Par del Condado i Rociana del Condado, tots ells a l'entorn del Parc Nacional de Doñana (Huelva), aboquen al Rierol del Partit, una de les principals vies fluvials de l'espai natural, al voltant de 5 milions de litres d'aigua sense depurar – l'equivalent a 2 piscines olímpiques per dia –. En l'època de la recollida de la maduixa, quan la zona rep la visita de milers de treballadors, el volum pot duplicar aquesta xifra.
 
Les aigües residuals provenen tant de les llars particulars com d'indústries localitzades en els municipis. Entre els químics es troben el nitrogen i el fòsfor, amb concentracions que multipliquen fins a en vuit vegades la quantitat màxima admesa en la normativa vigent.
 
Els abocaments discorren pel rierol del Partit, que desemboca directament en la *Marisma de Doñana, un lloc d'enorme importància ambiental, però també cultural, ja que en les seves aigües es realitza el mundialment conegut bateig dels Rocieros en el pont del Ajolí.
 
Les depuradores estan projectades i gairebé acabades, però la falta de coordinació entre el Govern central i el regional retarden l'engegada. Després de més d'una dècada d'intents fallits i repetits informes científics, ingents quantitats d'aigües fortament contaminades segueixen abocant-se sense depurar en el cor de l'aiguamoll més important d'Europa i Patrimoni de la Humanitat.
 
Segons Juan Carlos de l'Olmo, Secretari General de WWF Espanya: “És una vergonya i un escàndol internacional que un lloc Patrimoni de la Humanitat com Doñana rebi directament els abocaments de les clavegueres”. I afegeix: “S'han gastat ingents quantitats de fons públics en infraestructures i obres innecessàries però ni la Junta d'Andalusia ni el Govern central han estat capaços d'engegar les depuradores per cuidar l'aigua de Doñana. Denunciarem aquests fets en la Fiscalia de Medi ambient, en la Unió Europea i als organismes internacionals que vetllen per DoñanA.
 
WWF España


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada