dimecres, 24 d’octubre del 2012

No a la privatització de l'aigua


La secció sindical de la Intersindical CSC a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) dona suport a la secció sindical de la CGT a Aigües Ter Llobregat (ATLL) i ens unim al seu comunicat en contra de la privatització de l’aigua.
 
ATLL és una empresa viable que només necessita actualitzar les tarifes, no és qüestió d’eficiència.  L’empresa pública que fins ara gestiona l’abastament en alta a la ciutat de Barcelona, la seva àrea metropolitana, i nou comarques del seu entorn, desapareixerà per fusionar-se amb Societat General d’Aigües de Barcelona, SA (Agbar).
 
Aquesta Societat té com a principal activitat la distribució i subministrament d'aigua a Barcelona, servei del qual és titular amb caràcter indefinit. Societat que segons l’informe financer de l’any 2010, l’estructura accionarial de la societat era la següent:
 
HISUSA, Holding de Infraestructuras y Servicios Urbanos, S.A. 73,11%
Suez Environnement España, S.L. 25,93%
Altres accionistes 0,67%
Autocartera 0,29%
 
Pensem que cal un equilibri entre capacitat d’endeutament i finançament. Amb possibilitats i limitacions de finançament públics i privats. Col·laboració amb el sector públic, sense privatitzar els serveis i mercantilitzar l’aigua, un recurs natural.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada