divendres, 19 d’octubre del 2012

Negociació del conveni col·lectiu de l'ACA


El dia 30 de setembre de 2011 l'empresa va comunicar en forma i condicions la denúncia del 3er Conveni Col·lectiu vigent i en data 3 d’octubre, ambdues parts, empresa i part social, van demanar per escrit a la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat de Catalunya, que l’admetés i tingués per denunciat el 3er Conveni Col·lectiu de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).
 
El dia 11 de novembre es va dur a terme la segona reunió de la comissió negociadora del 4rt conveni col·lectiu de l’ACA. Els representants de l’empresa van exposar les línies generals de la seva proposta de negociació.
 
El dia 15 de novembre de 2011 vam publicar el full informatiu Conveni Col·lectiu, en el qual exposàvem els factors de negociació, entesos d’interès i oberts al debat. Són punts realment d’interès general, no són falses demandes o de canvi. No volem regatejar, entenem l’altra part, per això tenim uns objectius clars i una planificació per afrontar el procés de negociació.
 
És convenient adequar el conveni col·lectiu a la normativa vigent aplicable, l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), l’Estatut dels Treballadors (ET), Llei 8/2006, de 5 de juliol, de mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les Administracions Públiques de Catalunya i la Llei de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya.
 
També, s’ha d’ajustar amb el Reial Decret Llei 7/2011, de 10 de juny, de mesures urgents pera la reforma de la negociació col·lectiva, la Llei 3/2012, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral i el Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.
 
A més, el text necessita adaptar-se a les noves necessitats, per evitar utilitzar formes sexistes i androcèntriques estereotipades i millorar la seva llegibilitat.
 
El 3er conveni col·lectiu de l’ACA perdia la ultractivitat el proper mes de juliol de 2013. En cas de no negociar es perdien els drets legals. Avui la comissió negociadora ha acordat suspendre la negociació fins el dia 28 de febrer de 2013.
 
Som conscients del context econòmic i financer, de la gran incertesa, de les mesures d’austeritat, dels criteris de racionalització i de les mesures de reorganització i simplificació administrativa. No obstant això, creiem que la negociació no deuria de suspendre’s desprès d’un any. La manca de voluntat negociadora ha ajudat a prendre la decisió de posposar un possible acord que millores el conveni col·lectiu, la seva aplicació i interpretació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada