dimarts, 9 d’octubre del 2012

Consell d'Administració de l'ACA


El Consell d’Administració és l’òrgan de govern de l’Agència.
 
El Consell d’Administració és integrat per les persones membres següents:
 
El/La titular del departament competent en matèria de medi ambient que n’és el/la president/a, i el/la director/a de l’Agència, que n’és el/la vicepresident/a.
 
Onze vocals representants de l’Administració de la Generalitat, un/a representant per cadascuna de les següents matèries designat/da pel departament que n’ostenta la competència: medi ambient; economia i finances; salut; política territorial i obres públiques; agricultura; indústria; governació i administracions públiques; energia; i esport; un/a representant per l’Agència de Residus de Catalunya i un/a representant per l’Ens d’Abastament d’Aigua.
 
Una persona representant de l’Administració General de l’Estat.
 
Quatre vocals representants de les administracions locals competents designats/ ades per meitats per les dues organitzacions d’ens locals més representatives.
 
Nou vocals representants de les persones usuàries de l’aigua: dos corresponents als usos domèstics, tres als industrials, dos als agraris i ramaders i un/una als lúdics, escollits/escollides d’entre les organitzacions més representatives dels seus interessos, i una persona vocal proposada per l’Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, en tant que usuària per títol de l’aigua.
 
Les persones membres del Consell d’Administració, que no ho siguin per raó del càrrec, i els seus/les seves suplents són designats/designades pel/per la conseller/a competent en matèria de medi ambient a proposta dels organismes i les entitats indicats en l’apartat anterior.
 
La composició del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua respon a criteris de representació i participació paritària de dones i homes. A aquest efecte, es procurarà assolir la presència en aquest òrgan d’un nombre de dones que representi un mínim de la meitat del nombre total de persones vocals.
 
Un/a lletrat/da de l’Agència, que és designat/da pel/per la President/a del Consell d’Administració, actua com a secretari/secretària, lliura les certificacions dels acords i conserva els llibres oficials.
 
Les persones membres del Consell d’Administració tenen dret a percebre dietes per l’assistència a les reunions, d’acord amb el que estableix la normativa vigent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada