dijous, 24 de maig del 2012

Salut i sort a l'ACA


Els sindicats CCOO, UGT, SIC-GS, FSES, USO, Intersindical-CLM, van dur a terme una recollida de signatures entre els empleats públics de la Junta de Comunitats contra les retallades en els complements retributius a la prestació d'Incapacitat Temporal impostos pel Govern de Castilla - La Mancha.

Segons van informar en nota de premsa, consideren que aquesta mesura duta a terme pel Govern regional és una agressió directa cap els empleats públics i no es pot consentir que es penalitzi per estar malalts, ni que es faci negoci amb l’estat de salut.

La indignació va créixer ràpidament entre els treballadors, especialment després del cobrament de la nòmina del mes d'abril, per ser aquesta la primera nòmina en la qual s'han notat els efectes d'aquesta mesura, i en la qual molts treballadors que han generat baixa per malaltia comuna, han vist minvats els seus salaris entre 300 i 500 euros segons van denunciar.

Les centrals sindicals que encapçalant aquesta iniciativa van assegurar estar intentant negociar amb l’Administració la retirada d'aquesta mesura, que la qualifiquen com la més agressiva de les quals mai se’ls han imposat.

A l’Agència Catalana de l’Aigua no s’han presentat propostes a l’empresa per seguir cobrant el 100% del salari en els tres primers mesos en cas d’incapacitat laboral. Tampoc s’ha recollit signatures com en altres casos: horari, gratificacions i expedients contradictoris. No s’ha sortit al carrer per reivindicar. Els representants dels treballadors amb més de 15.000 hores l’any de representació, tampoc han fet cap acte reivindicatiu.

S’ha sortir al carrer per defensar els serveis públics i la gestió de l’aigua, s’ha escridassat al conseller i al consell d’administració pel cobrament de dietes. S’han publicat als diaris les mancances de canvis d’oli dels vehicles, de paper i bolígrafs. S’han posat com a exemple a altres empreses públiques que potser no tenen cap cromo que canviar amb les seves corresponents direccions.

Per acompanyar a les retallades salarials ara s’ha d’afegir la suspensió del pagament per incapacitat laboral dels primers tres mesos. Això vol dir que les treballadores i els treballadors de l’ACA, no poden agafar cap malaltia que suposi una incapacitat laboral temporal i que els malats crònics no pateixin cap ensurt si volen cobrar la totalitat del salari durant aquest període. Treballadores i treballadors amb grups professionals baixos, estan patint aquesta decisió que conjuntament amb les retallades fan difícil cobrir les seves necessitats.

No entenem el benefici que pot aportar aquesta mesura de pressió o de negociació, ja que ningú pot decidir quan, per desgràcia, ha de patir una malaltia, accident o intervenció que l’allunyi de la seva tasca laboral. Els sindicats majoritaris no tenen cap interès en negociar res, tal com van fer fa dos anys. La negociació amb l’empresa esta suspesa i la reforma laboral ho ha acabat de complicar encara més.

Mentre a Madrid demanen diàleg social, aquí a Barcelona altres des de la provocació i la perspectiva més dura i pura sindical per aconseguir els seus objectius, perjudiquen avui a uns i poden perjudicar demà a altres amb les seves decisions.

Salut i sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada