dimarts, 1 de maig del 2012

Declaració sobre la suspensió dels actes del 1r de maig de 2012 a Barcelona


Com és sabut hores d’ara el Secretariat nacional de la Intersindical-CSC ha decidit aquest 30 d'abril suspendre la manifestació de l’1 de maig a Barcelona, que havíem convocat de forma conjunta amb la COS en una iniciativa a la qual també havíem ofert d’entrada a afegir-s’hi la IAC, en la perspectiva d’anar consolidant un tercer pol sindical nacional i de classe que sigui capaç de donar resposta a les agressions i els desafiaments que se’ns presenten com a treballadors i treballadores dels Països Catalans.

En el marc esmentat de crear un pol nacional i de classe el Secretariat nacional decideix, el desembre de 2011, establir contactes amb la IAC i la COS de cara a organitzar el 1r de maig de 2012.

Al mes de febrer es realitza una reunió amb un representant de direcció de la IAC on s'exposa la proposta de fer un 1r de maig entre els 3 sindicats esmentats. La resposta de la IAC és negativa.

Al mes de març es realitza una reunió amb dues persones membres de la direcció nacional de la COS on s'exposa la proposta de fer un 1r de maig entre la Intersindical-CSC i la COS, ja que la IAC havia desestimat la proposta. La resposta de la COS és de predisposició.

El mes d'abril es realitza una altra reunió entre el Secretariat nacional de la Intersindical-CSC i membres de direcció del Barcelonès de la COS, on s’acorda fer el 1r de maig de manera conjunta. En aquesta reunió es consensua un acord de les activitats a dur a terme de manera conjunta (manifest, logística, seguretat i permís). En aquesta reunió la COS afirma que farà esforços per incorporar la IAC i, parlant en nom d'aquesta organització, afirmen que tot i no participar a la manifestació, podrien signar el manifest conjunt.

Un cop fet l'acord, que es transmet en forma d'acta als responsables de la COS designats per a la interlocució, la Intersindical-CSC comença a realitzar les tasques que li corresponen sorgides de l'acord entre ambdues organitzacions de cara a preparar el 1r de maig conjunt (permís al Departament d'Interior, pancarta, cartell...)

Durant el transcurs d'aquest temps no es rep cap contacte ni comunicació de les persones membres de la COS amb qui s'interlocutà. Finalment, el divendres 27 d'abril es s’hi pot contactar i se'ns informa, sense concretar gaire, que han modificat de manera unilateral els acords consensuats, introduint canvis en l'organització del 1r de maig sense concretar quins són i sense donar-nos marge de maniobra.

De la mateixa manera el dia 26 d'abril, un responsable de la direcció de la IAC, proposa fer una “acte polític” al final de la manifestació amb parlaments de la IAC i COBAS, però sense participació de la Intersindical-CSC i la COS i sense participar a la manifestació.

El Secretariat nacional de la Intersindical-CSC, desconeixent l’acord previ entre la IAC i la COS, respon cordialment a la proposta de la IAC recordant-los la seva negativa del mes de febrer i emplaçant-los a realitzar futures activitats un cop passat el 1r de maig.

Finalment, 24 hores abans no aconseguim comunicar-nos amb l’interlocutor que havíem mantingut fins aleshores. Després d’aconseguir el telèfon del Secretari d’Organització parlem amb aquest i ens exposa que que havien modificat encara de manera més unilateral, i sense cap mena de d'avís a la Intersindical-CSC, els continguts de la manifestació amb la incorporació de noves accions durant la manifestació, sense aclarir què passa amb els homenatges a Francesc Layret i Salvador Seguí, i la incorporació de parlaments de la IAC i COBAS al final de la manifestació, en un denominat acte polític.

La Intersindical-CSC és una organització petita però seriosa, que actua amb compromís i responsabilitat i compleix els seus compromisos. Sempre.

Un cop comprovada la manca de serietat de la COS i el desconeixement que representa la modificació unilateral i sense cap mena d'avís dels continguts consensuats, la Intersindical-CSC no ha tingut cap altre remei que suspendre la manifestació de Barcelona tot sabent el mal que això ens pot produir. Tot i així, des de la responsabilitat i el compromís hem cregut que aquest era un mal menor.

La unitat d’acció es basa en el debat i presa de decisions, en el respecte a aquestes decisions, i en la no imposició de fets consumats. Aquesta és la maduresa organitzativa.

Hem tingut el convenciment de buscar vies de treball sindical unitari en la clara perspectiva nacional i de classe. Per això hem endegat propostes unitàries, amb bona voluntat i generositat. Pel bé del país i de la classe treballadora. Hem vist que ens hem equivocat. I us demanem disculpes. Però hem arribat on som, amb totes les dificultats que ja sabeu i val la pena que seguim treballant, per la classe treballadora, del nostre país, per vosaltres.

Visca el 1r de maig. Visca la Terra.
Secretariat Nacional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada