dimarts, 1 de maig del 2012

Els sindicats majoritaris a les palpentes

Article publicat a directe!cat

No pot ser que el proper 1 de maig els sindicats majoritaris a Catalunya es manifestin sense cap referència a l’espoli fiscal.

El dèficit fiscal reiterat és dèficit social, no reconèixer que els drets laborals a Catalunya s’esmicolen a causa de l’espoli fiscal és amagar el cap sota l’ala. Els sindicats majoritaris saben que Espanya és crisi, i que mentre Catalunya pertanyi a un estat ineficaç i regressiu, governat per un executiu que s’aprofita de la crisi per prendre drets laborals i socials, poc contribuiran en la lluita pel treball, la dignitat i els drets laborals i socials que pregonen.

Sota el lema “s’ho volen carregat tot” CCOO i UGT preparen el primer de maig, els primers sota el lema treball drets i dignitat, els segons drets laborals i socials, però en cap cas es fan ressò del greuge fiscal que pateix Catalunya. Només la intersindical, el sindicat català, reclama la sobirania nacional i econòmica, en el seu web “Reclamem la plena sobirania nacional i econòmica. El deute que l’Estat es nega a pagar a la Generalitat posa de manifest la incapacitat per decidir en matèria econòmica que perpetua la dependència d’un Estat que no compleix....Exigim sobirania econòmica que és la capacitat de decidir democràticament l’ordenació que necessitem per garantir un model econòmic sòlid basat en l’economia productiva. Alhora la sobirania econòmica ha d’anar acompanyada d’un Marc de Relacions Laborals dels Països Catalans que garanteixi els drets laborals, unes condicions de treball dignes i dignifiqui els nostres salaris i pensions.”

La Generalitat té uns pressupostos de 30.000 M d’euros de ingressos propis, l’espoli fiscal suposa més de la meitat del pressupost, 16.409 M d’euros, que genera Catalunya i que és volatilitzen any rere any des de fa molts anys. 15 dies sense espoli i no caldria fer cap retallada en sanitat, 4 dies sense espoli i no caldria cap retallada en educació, dos anys lliures d’espoli i Catalunya liquidaria el deute extern. Vist això, és incomprensible que els sindicats majoritaris no diguin prou a l’espoli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada