dilluns, 12 de març del 2012

Per crear un model públic sostenible de l'aigua

L’Associació Espanyola d’operadors Públics d’abasteixament i Sanejament (AEOPAS), es va constituir formalment a l'octubre de 2009 en la Diputació Provincial de Còrdova amb l'objectiu de promocionar la gestió pública del cicle integral urbà de l'aigua enfront d'altres tipus de gestió. Aquesta associació inicia la seva marxa com a fòrum de trobada i debat entre operadors públics d'aigua, administracions amb competència en aquesta matèria i societat civil, tots implicats en la gestió d'aquest recurs.

Lluny de la confrontació amb sectors privats, associacions professionals o grups de pressió que es posicionen a favor d'altres tipus de gestió de l'aigua, AEOPAS representa, un model de gestió pública de l'aigua basat en la planificació; la participació de la ciutadania i la rendició de comptes; la responsabilitat social corporativa de les empreses; la protecció dels recursos naturals; la cooperació; i solidaritat.

A través de les seves empreses públiques de proveïment associades, s'estan aportant solucions tècniques i de gestió a les desenes de projectes de cooperació en què ja es participa, tot això aprofitant diferents mecanismes de finançament com la Water Facility de la UE o el Programa Habitat de l'ONU.

En aquest sentit, l'associació compta amb la trajectòria i experiència en cooperació dels seus socis els qui troben en l'associació un suport per incrementar l'eficiència de la cooperació internacional en els projectes que realitzen i que comencen a concentrar-se en l'associació.

Entre els associats es troben el Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC), Aigües Ter Llobregat (ATLL), Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Asociacion Catalana de Ingenieros Sin Fronteras, Asociación ATTAC España i Fundación Nueva Cultura del Agua.

http://www.aeopas.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada