dimarts, 6 de març del 2012

L’ACA hauria de tornar 100 milions a Hisenda si es modifica el Cànon de l’Aigua

Segons publica el diari digital de Catalunya eldebat.cat, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’empresa pública de la Generalitat que s’encarrega de gestionar i planificar la política del Govern en matèria d’aigües, hauria de tornar 100 milions d’euros a Hisenda si s’aprova finalment la modificació del Cànon de l’Aigua que impulsa el Govern d’Artur Mas. Això és el que afirmen tant l’Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya (ASAC), com l’Associació d’Abastaments d’Aigua (AAA), que agrupen les principals empreses del sector a Catalunya, a partir d’un estudi de la Universidad Carlos III de Madrid.

En aquest estudi s’explica que, amb la reforma planejada per CiU, l’ACA patirà “una severa reducció de l’import de les operacions que generen dret a deducció” que comportarà que es veurà obligada a regularitzar a l’alça les quotes d’IVA deduïdes en les inversions realitzades en els últims anys. Una regularització que implicarà haver de retornar a Hisenda “una quantitat no inferior a 100 milions d’euros”.

Estalviar quatre milions per gastar-ne 100
Tant ASAC com AAA, que han enviat aquestes conclusions als partits catalans i als consellers d'Economia i de Territori, alerten de la incongruència que suposaria que el Govern vulgui estalviar per a l’ACA “els 4 milions d’euros que els hi costen cada any els impagats del cànon, fent que siguin les empreses subministradores les que hagin de suportar aquest cost, i per aconseguir-ho hagi de pagar 100 milions d’euros a l’Agència de l’Estat Espanyol”.

Perill per a les butxaques dels catalans
També expliquen que aquesta despesa de 100 milions no està prevista als Pressupostos de l’Agència Catalana de l’Aigua pel 2012, per la qual cosa “pot acabar afectant negativament tot el sector i, en últim terme, el consumidor final, que haurà de pagar l’aigua més cara”.

Informe tècnic de la Universitat Carlos III

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada