dissabte, 10 de març del 2012

Intersindical Canària vaga 29M


El Secretariat Nacional d'Intersindical Canària, en la seva reunió del passat 5 de març, va ratificar la convocatòria de la vaga general en l'Arxipèlag per al proper 29 de març.

La convocatòria és coincident en la data amb la realitzada per algunes organitzacions sindicals nacionalistes de l'Estat per al seu territori, però en l'Arxipèlag tindrà un caràcter nacional canari amb un preavís específic per a l'Arxipèlag i en les motivacions per a la protesta, al costat del la petició central de retirada de la Reforma Laboral, s'inclou el rebuig a les retallades en els serveis públics que realitzen els executius canari i espanyol i solucions concretes a la situació d'emergència social que sofreix la societat canària amb uns indicadors d'atur, pobresa i exclusió social ja insostenibles en el context d'un absolut desgovern. Es farà participi, a més, d'aquesta convocatòria al conjunt d'organitzacions polítiques i socials per a això ja es realitzen contactes per aconseguir una coordinació global en l'objectiu de l'extensió de la vaga a tot els sectors socials i laborals. A part de la propaganda unitària que se subscrigui amb el conjunt de convocants, la campanya pública d'Intersindical Canària per a la convocatòria de la vaga girarà entorn de la crida de “A Canàries, no a la reforma laboral. ”Contra l'exclusió social i nacional”.

La jornada de vaga pel 29 de març, segons un principi d'acord ja existent, tindrà un caràcter unitari entre el conjunt d'organitzacions sindicals amb presència en l'Arxipèlag, incloses UGT i CCOO que se sumarien a la convocatòria específica de l'Arxipèlag i es faria efectiva amb un preavís de vaga únic. La unitat d'acció entorn de la convocatòria de vaga no ha comportat grans dificultats en ser conscients el conjunt d'organitzacions sindicals que la Reforma Laboral aprovada en els passats dies suposa la major regressió que es recorda soferta en matèria de pèrdua de drets laborals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada