dilluns, 13 de febrer del 2012

Demanen serietat en el comitè d'empresa de l'ACA

La Vídeo Conferència és una eina visual de col·laboració i permet l’intercanvi d'idees amb persones ubicades a qualsevol lloc, com si fossin en la mateixa sala de reunió.

En un entorn de feina geogràficament dispers, la videoconferència estalvia desplaçaments, temps i costos laborals. Aquets eina aprofita la xarxa interna per establir les vídeo conferències dins de l’àmbit de l'empresa.

A l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hi ha Comitè d’empresa de Barcelona, Comitè d’empresa de Tarragona, delegats de personal a Girona, Lleida i Tortosa, Comitè Intercentres i delegats sindicals (LOLS). En total hi ha 32 representants repartits pel territori que en moltes ocasions han de fer grans desplaçaments per assistir a reunions de tràmit i periòdiques.

En relació amb la situació financera de l’ACA, el Comitè Intercentres va fer arribar a la direcció, mitjançant un escrit amb data 31 de març de 2011, amb registre d’entrada núm. 7.226, una sèrie de mesures d’ingressos i de reducció de despeses. Aquestes mesures van ser elaborades amb aportacions de la plantilla (16%).

Entre les mesures de reducció de despeses proposades cal remarcar les següents:
-       Optimització del parc mòbil (vehicles, assegurances, aparcament, sortides.
-       Revisió de les funcionalitats informàtiques.
-       Promoure el teletreball i la vídeo conferència.

Dilluns dia 14 de novembre de 2011, mitjançant correu electrònic al president del Comitè Intercentres, vam incidir en la necessitat de realitzar les reunions per videoconferència enlloc de fer grans desplaçaments per tot el nostre territori. Amb les despeses que això comporta, dietes, vehicles, combustible i autopistes, en el context actual i en el moment en que l’empresa ha retallat en aquestes despeses i a petició nostre, aportaríem un gra de sorra més a l’austeritat necessària. Per això, ens sembla coherent i de sentit comú que duem a terme aquestes reunions pels mitjans virtuals.

La reunió del comitè intercentres, convocada dilluns dia 21 de novembre de 2011 a Tarragona, es va compaginar l’eina visual amb els membres desplaçats d’altres províncies. El nostre representant va participar en la reunió des de Barcelona evitant el desplaçament i les despeses derivades (article 52.8 del 3er conveni col·lectiu). Però, algú va acordar no repetir més les reunions per vídeo conferència, tal com s’expressa en l’acta aixecada de la sessió 7/2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada