divendres, 23 de desembre del 2011

Mentides no, transparència si al comitè d'empresa de l'ACA.


Entre les propostes que vam presentar en la plataforma de les passades eleccions sindicals, juny de 2010, estava el compromís en la transparència. Quan vam redactar la plataforma érem conscients de la dificultat. La manca de transparència fa anys que es ve denunciant perquè afecta a tothom, a totes les treballadores i treballadors dins i fora del conveni col·lectiu de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Les actes del Comitè de Barcelona, Comitè de Tarragona, Comitè Intercentres, Comissió Paritària d’Interpretació, Vigilància i Estudi del Conveni i resta de comissions no es publiquen.

Tal i com diuen els reglaments del Comitè de Barcelona i Comitè Intercentres, per tal que tothom sàpiga què s’està negociant o tractant, s’han de publicar a I‘ espai d'intranet d’Acció Sindical el contingut de totes les reunions i comissions que es facin.

La informació es donà només a persones que van donar suport a les llistes electorals. Fins i tot se'ls fa arribar informació per correu electrònic.

Avui, encara, el Comitè de Tarragona no ha elaborat ni publicat el seu reglament de funcionament.

En l’actualitat hi ha 28 representants dels treballadors a l’Agència Catalana de l’Aigua i 4 delegats LOLS. En total hi ha 32 persones que representen al col·lectiu treballador i als sindicats. Disposen de 15.060 hores a l’any per desenvolupar les seves tasques. Aquestes hores estan repartides de la següent manera: CATAC 5.160, CCOO 4.320, UGT 4.140 i I-CSC 1.440. Amb aquestes hores un representant legal es pot dedicar un dia sencer a l'any a una treballadora o treballador per informar, assessorar o defensar. Cal esmentar que les hores emprades en les convocatòries fetes per l’empresa no computen en aquestes hores.També, hi ha 3 presidències de comitè i 3 secretaries.

En algun moment, potser, algú també hauria d’explicar alguna cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada