dilluns, 23 de maig del 2011

Fort endeutament de l'ACA i ATLL

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) presentarà amb tota probabilitat aquest estiu un pla de viabilitat econòmic i financer per fer front al fort endeutament. L'ACA i l'ATLL no són les úniques empreses públiques dependents del Departament de Territori i Sostenibilitat que acumulen forts endeutaments, segons les respostes parlamentàries del conseller publicades al BOPC.

La retallada de l'ACA inclourà l'ajornament d'una llarga llista d'obres de captació, reutilització, abastament i tractament d'aigües residuals.

El pla servirà per reduir progressivament l'endeutament, incloent una modificació del contracte programa ACA-Generalitat, un increment selectiu del cànon de l'aigua i la creació de noves taxes.

El conseller va detallar en la resposta parlamentària, publicada al Butlletí Oficial del Parlament, que les dues empreses públiques de la Generalitat especialitzades en la gestió de l'aigua acumulen un endeutament de més de 2.000 milions d'euros.

En concret, l'ACA tenia el 31 de desembre del 2010 un endeutament de 1.368.102.504 euros. Per la seva banda, l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat acumulava un endeutament de 642.934.904 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada